(170)

Psykologinen palautuminen

audiobook & e-book


Onko kelausnappi jumissa? Eikö lepokaan tunnu kohentavan kuormittunutta oloa? Psykologisesta nÀkökulmasta katsottuna palautumisen ei tarvitse olla pelkkÀÀ tasaista hissuttelua.

TÀmÀ kirja tarjoaa sinulle tutkimustietoon pohjautuen konkreettisia ideoita palautumisen edistÀmiseen. PÀÀset tutustumaan psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistÀviin kokemuksiin.

Psykologinen palautuminen auttaa elpymÀÀn työn rasituksista ja tavoittelemaan tasapainoa työn ja muun elÀmÀn vÀlillÀ. Onnistunut palautuminen katkaisee stressin kasaantumisen kehÀn ja ehkÀisee uupumusta ja muita pitkittyneeseen stressiin linkittyviÀ terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia. Se voi myös auttaa parantamaan suorituskykyÀ ja hyvinvointia silloinkin kun voit jo ihan hyvin. Palautuminen ei ole vain työkyvyn yllÀpitoa ja ongelmien ennaltaehkÀisyÀ, vaan se voi auttaa elÀmÀÀn kokonaisuudessaan onnellista ja merkityksellistÀ elÀmÀÀ.

Anniina Virtanen, PsM, on Työterveyslaitoksella tutkijana työskentelevÀ psykologi, joka tekee vÀitöskirjatutkimusta psykologisesta palautumisesta. HÀnen ammatillinen kiinnostuksensa suuntautuu palautumiseen, työuupumukseen sekÀ hyvinvointia ja merkityksellisyyttÀ tuottavaan työhön ja vapaa-aikaan. Vapaa-ajallaan hÀn palautuu parhaiten hyvien kirjojen ja elokuvien, luovan tekemisen ja liikunnan parissa.


Narrator: Anna-Riikka Rajanen
Duration: