(2)

Raskrigaren

E-book


RaskrigarenSeriemördaren Peter MangsMattias Gardell

Mangs var mannen som i skydd av natten satte hela Malmö i skrÀck. Mangs beskrevs efter gripandet som en förvirrad person. Varken media eller rÀttsvÀsende förstod att de hade att göra med en ytterst ideologiskt medveten rasist.

Den rasistiska seriemördaren Peter Mangs gĂ€ckade Malmöpolisen i nĂ€ra ett Ă„rtionde. Han slog till i vardagen och sköt muslimer, svarta, judar, romer och ”rasförrĂ€dare”. Mangs rĂ€knade med att polisen aldrig skulle misstĂ€nka en prydlig, skötsam, vanlig, vit svensk. En riktig svensk. En som de sjĂ€lva. Han fick rĂ€tt.

NÀr Mangs till slut greps förstod varken polis, Äklagare eller media hans politiska motiv. Efter rÀttegÄngen drogs en suck av lÀttnad. Den ensamme galningen var fast, problemet var löst. Men var det verkligen sÄ enkelt? Steg för steg fÄr vi följa Mangs och den vÀrld som inspirerade honom. Terroristerna Mangs och Anders Behring Breivik följde samma handböcker, men skilde sig Ät i val av offer och tillvÀgagÄngsÀtt. Gardell har talat med dem bÄda och lÄter lÀsaren ta del av den okÀnda dialogen mellan mördarna. Dessutom talar Mangs far för första gÄngen ut om sonens brott.

DokumentÀrromanenRaskrigarenbygger pÄ ett stort antal djupintervjuer med Peter Mangs, hans egna texter som aldrig tidigare offentliggjorts, den omfattande polisutredningen och intervjuer med anhöriga och en rad andra Malmöbor.