(0)

Romantikkens teater i Danmark

E-book


Det danske romantiske teater stÄr for eftertiden med en ganske sÊrlig glans. Fra OehlenschlÀger over Heiberg, Hertz og Hostrup rummede det en stribe ledende dramatikere, hvis skuespil pÄ Det kongelige Teaters scene blev fortolket af en rÊkke af landets betydeligste skuespillere. Men hvordan udfoldede skuespilkunsten sig pÄ scenen? Det kan for eftertiden vÊre nÊrmest umuligt at danne sig et begreb om.

I denne bog dykker den danske teaterhistoriker Klaus Neiiendam ned i Edvard Lehmanns teatertegninger, der mĂ„ske kan vĂŠre med til at give et pĂ„lideligt indtryk af tidens teater. Lehmann var kostumetegner for August Bournonville, fĂžr han blev ansat som Det kongelige Teaters faste kostumier – og mĂ„let med bogen er sĂ„ nĂžje som muligt at konstatere, hvordan den sceniske aktion virkede pĂ„ tilskuerne i en af de mest frugtbare perioder i dansk teaters historie.

Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange Är ansat som lektor og senere dr.phil. ved KÞbenhavns Universitet, men havde inden da ogsÄ arbejdet pÄ Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bÞger og skrifter.