(0)

Se upp salige!

E-book


I den lilla finlandssvenska staden LexÄ arbetar Karl-Henrik Randgren som chefredaktör för den lokala dagstidningen. Den konservativt riktade tidningen har lÀnge skapat en falsk trygghet för invÄnarna i samhÀllet, men detta ska förÀndras nÀr Randgren istÀllet börjar publicera vÀnsterradikala ledare i rent raseri.

Efter att ha blivit besatt av sin bÀsta vÀns fjortonÄriga dotter Annika och plötsligt fÄtt vÄrdnaden om sin son Gus har Randgrens psyke börjat urarta. NÀr hans obehagliga förÀlskelse i den minderÄriga flickan eskalerar och hans mani fortsÀtter föra honom till de mörkaste av tankar riskerar bÄde tidningen och hans eget liv att leda till en undergÄng.

Christer Kihlman (1930–2021), var en finlandssvensk författare och litteraturkritiker. PĂ„ grund av hans banbrytande verk blev han blev en av de mest framgĂ„ngsrika och omtalade författarna i 60- och 70-talets kulturvĂ€rld. Hans provokativa författarskap Ă€r mĂ„ngfaldigt prisad med utmĂ€rkelser som b.la. Svenska Akademiens Finlandspris Ă„ren 1976 och 2008, och finlĂ€ndska statens litteraturpris Ă„r 1976.