(0)

Smuk, smukkere, Helvede

E-book


Ida har fĂ„et nok af sit liv i Danmark. Hun vil bare gerne vĂŠk. VĂŠk til hvad som helst, sĂ„ nĂ„r muligheden byder sig for at forsĂžge sig som model i USA, siger hun ja tak uden at blinke. Ida gĂžr det egentlig ikke for at blive berĂžmt eller tjene en masse penge pĂ„ kort tid. Hun gĂžr det blot for at prĂžve, hvordan det mon ville fĂžles for hende at blive accepteret og vĂŠrdsat som den, hun er, bare en enkelt dag af sit liv. Det, Ida dog ikke ved, er, at modelindustrien har sin egen tolkning af, hvad det vil sige ”at vĂŠre accepteret”. Mens #MeToo-debatten raser i alle amerikanske medier, holder Ida stadig det hele inde i sig selv, for hvis den historie, hun en dag fortĂŠller, kommer ud, sĂ„ ved hun, at den vil ĂŠndre alt, og at verden aldrig vil blive den samme igen 


Uddrag af bogen

Louise skreg og skreg, og alle pigerne fór hen til hende for at finde ud af, hvad der var sket, om det var hendes kÊreste, der igen havde skrevet en sms-besked til hende uden et hjerte i beskeden, hvilket i sig selv i Louises verden betÞd, at han ikke elskede hende lÊngere. Det stod dog langt vÊrre til denne gang. For det fÞrste havde Louise ikke fÄet en eneste snapchatbesked den dag, og for det andet var hendes designertaske vÊk med alt indholdet. Der var derfor ikke noget at sige til, at parallelklassepigerne ogsÄ denne gang mÄtte forbi midt i timen, og undervisningen pÄ hele skolen var nÞdt til at blive aflyst for resten af dagen. Louises selvforstÄelse var i fare, og nÄr hun nÄede det lavpunkt, sÄ vidste alle omkring hende, at enten stod man forrest i kÞen for at hjÊlpe, eller manstod bagerst pÄ livstid fremover. Man afgjorde det helt selv.

Om forfatteren

Jevgenij Laursen er uddannet cand.mag. i virksomhedskommunikation pÄ SDU og har i lÞbet af sin uddannelse interesseret sig for og arbejdet med reklameindustrien, hvor hans kerneinteresse har vÊret at undersÞge og forstÄ, i hvilket omfang modelindustrien prÊger unge kvinder i dag.