(0)

Spillerne: Roman om dansk showbiz bag facaden

E-book


Den danske underholdningsbranche er som bekendt ”ej blot til lyst”. Den er ogsĂ„ en konstant kamp for at overleve.

I bogen fÞlger vi tre unge skuespillere, som kÊmper sig ind i denne glamourÞse verden, som kan fÄ bÄde det bedste og det vÊrste frem i folk. De hvirvles ind i et spil uden at kende spillereglerne blandt de etablerede showbizzer, som sidder pÄ magten.

Her er berÞmte skuespillere, instruktÞrer, teaterdirektÞrer, smarte medier og griske bagmÊnd. Men ogsÄ glade fÊllesskaber, som arbejder med begejstring og engagement. Et farverigt miljÞ, hvor iskold kynisme og hjertevarm idealisme trives side om side.

De tre hovedpersoner kĂŠmper hver deres opslidende kamp med moralske dilemmaer og personlige omkostninger, og deres forskellige personligheder resulterer i tre helt forskellige karrierer.

Gunnar Geertsen har i mere end 30 Är arbejdet som forfatter i alle grene af dansk underholdning. I teatret, musikbranchen, revyerne og i tv-underholdningen. Med denne baggrund giver han os et nÊrgÄende indblik i de menneskelige dramaer bag kulisserne i den danske underholdningsbranche.

Uddrag af bogen

Sif lod kjolen falde ned pÄ gulvet og stod pludselig kun ifÞrt trusser og hÞjhÊlede sko. Hun trÄdte ud af kjolen og kiggede med forstilt forblÞffelse pÄ Mads, som om hun fÞrst opdagede ham nu.

Den befippede mand stirrede pÄ hendes skulpturelle krop med et ubeskriveligt udtryk i ansigtet. SÄ kiggede han op i loftet, tog et skridt til den ene side, vendte sig halvt om og trippede pÄ stedet med blikket ned mod gulvet.

- Jamen jeg ... jeg gÄr lige ud og ... jeg skal ogsÄ ...

Mads gik ud ad dÞren, og Sif samlede sin kjole op og hÊngte den pÄ en bÞjle.

- Du nyder det, gĂžr du ikke? sagde Mikkel.

- Nyder hvad?

- At du kan fÄ enhver mand til opfÞre sig sÄ latterligt.

- Nej, jeg tÊnker ikke pÄ ... Sif tog sin anden kjole fra stativet og begyndte at tage den pÄ. - Joh, smilede hun, - inderst inde nyder jeg det nok. Han sÄ da sjov ud, ikke?

- Sjov? grinede Mikkel, - han var ynkelig; han stod ene mand og blev knockoutet pÄ hele sit kÞns vegne.

- Hele sit kÞn? Det virkede da ikke pÄ dig.

- Jo, det gjorde det, jeg er bare en bedre skuespiller.

Om forfatteren

Gunnar Geertsen begyndte i 1970’erne som forfatter og komponist med satiriske popsange og poetiske viser. I 1980 skabte han BĂžlle-Bob-sangene, og senere skrev han musicals, tv-serie, film og en rĂŠkke bĂžger med personerne fra sangene. Desuden har han lavet alle former for tv-underholdning for DR og TV 2, og han har skrevet et utal af revytekster til alle landets revyer, ikke mindst Cirkusrevyen, hvor han var fast forfatter i 14 Ă„r. Samtidig har han gennem Ă„rene skrevet flere hundrede sangtekster til vidt forskellige kunstnere. Han har ogsĂ„ oversat skuespil og musicals og selv skrevet fem teaterstykker.