(66)

Svampkungens son

audiobook & e-book


Han vĂ€xer upp i skuggan av sin blomstrande far – den berömde svampexperten som har en sĂ„dan hand med kvinnorna. Maktlös bevittnar han hur fadern under sina exkursioner i svampskogen vanligen förför nĂ„gon av de vackraste kvinnorna i gruppen medan han sjĂ€lv fĂ„r hĂ„lla till godo med de Lektyr-flickor som han lirkar loss ur hĂ€ftklamrarna och nĂ„lar upp pĂ„ vĂ€ggen. Och nĂ€r fadern gifter sig med den vackra och utmanande Madeleine kompliceras situationen ytterligare.

Men nÀr svampkungens son för första gÄngen i vuxen Älder söker upp sin mor pÄ hennes ö pÄ vÀstkusten förvandlas hela hans liv nÀstan som i sagan. Till sin förvÄning mÀrker han att han inte Àr rÀdd för havet och han upplever den sÀllsamma kÀnslan av att vara ny för sig sjÀlv. Och han hittar fram till en ung kvinna som han mÄnga gÄnger sett och ÀndÄ inte sett.

"Svampkungens son" Àr ett bÄde lekfullt och allvarligt far- och sondrama, och en vacker berÀttelse om en ung man som finner sitt rÀtta element. Det Àr Marie Hermansons mest oemotstÄndliga roman efter "Musselstranden".


Narrator: Morgan Alling
Duration: