(0)

TEMA: Tryghed (Hemmelighedernes Kammer #15)

audiobook


Hvis der er noget, der kan udfordre Harrys følelse af tryghed, er det kombinationen af at mangle størstedelen af sine nÌrmeste relationer, og at hans mest forhadte skolekammerat og den mindst tillidsvÌkkende lÌrer begge lader til at mene, at alt er fuldstÌndig, som det skal vÌre.

Vores handlekraftige hovedperson lader selvfølgelig ikke stå til, men forsøger derimod at generobre trygheden – og med vores efterhånden indgående kendskab til Harry, kan det nok ikke overraske, at dette paradoksalt nok fører ham mod ret utrygge situationer.

I dette tilfÌlde ind i den forbudte skov, hvor hans snørklede vej mellem krogede grene bringer ham i kontakt med en elefantstor, behüret skabning, som trods nogle ret aggressive slÌgtninge bliver et skridt pü vejen til genoprettelse af trygheden.

Tryghed er netop vores tema i dette afsnit – og den falske tryghed spiller en fremtrædende birolle.

Vi kommer bl.a. omkring følgende spørgsmül:

- Hvad fĂĽr henholdsvis Ron og Harry til at lĂŚgge sig fast pĂĽ beslutningen om at gĂĽ ind i den forbudte skov?

- Hvilken symbolsk betydning har de abyssinske figentrĂŚer, som eleverne beskĂŚrer i botaniktimen?

- Hvilke mange ligheder er der mellem Harry og Aragog?

Følg vores lysende tryllestav hen over den kriblende skovbund og se, hvad vi finder!

Alohomora

Var du ogsü vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar pü endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trüdt ind pü Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÌrlÌst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med pü Facebook: Alohomora

Følg med pü Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŚre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÌt og arbejder som lÌsevejleder og gymnasielÌrer. Hun underviser i dansk og idrÌt. Hun bor i Odense, og hendes primÌre Hogwartskollegie er Gryffindor.