(0)

#TROSELV : En bog om, hvorfor kristendommen giver rationel mening

E-book


Hvorfor tro pÄ en Gud? Dette spÞrgsmÄl stillede Ateistisk Selskab danskerne tilbage i marts 2016 under sloganet #tÊnkselv. Og det er et ufatteligt vigtigt spÞrgsmÄl. Det er faktisk sÄ vigtigt, at det er denne bogs omdrejningspunkt. Kristoffer Hjorth Kruse fremfÞrer her fÞrst, hvorfor han mener, at det giver bedre mening at tro pÄ en gud end at lade vÊre. Derefter udfolder han, hvorfor netop den kristne Gud giver bedst mening.

Bogen er skrevet i et letforstÄeligt sprog og med mange eksempler, sÄ den er tilgÊngelig for alle. Det er en bog, som udfordrer lÊseren til at tage stilling, og den kan ikke lÊses uden at sÊtte tanker i gang.

Ateistisk Selskab udfordrede kristne til at tĂŠnke selv, det har Kristoffer gjort. Og resultatet er tydeligt. Derfor er udfordringen nu sendt tilbage! #troselv.

Uddrag af bogen

Der er altsÄ ret mange argumenter for, at Jesus skulle vÊre opstÄet fra de dÞde, og der mangler i den grad alternative teorier, som virker sandsynlige. Derfor er jeg kristen. Jeg kan simpelthen ikke fÄ Jesu liv og begivenhederne efter ham til at hÊnge sammen, hvis Jesus ikke opstod fra de dÞde. Det er for mig det helt afgÞrende argument for, at jeg vÊlger at vÊre kristen. Det er for mig at se en virkelig god grund til at vÊre kristen. SÄ lÊnge der ikke er nogle alternative teorier, som er i stand til at svare pÄ stÞrstedelen af argumenterne for Jesu opstandelse, sÄ mener jeg, at det giver god mening at fastholde min kristne overbevisning.

Om forfatteren

Kristoffer Hjorth Kruse studerer teologi pÄ Menighedsfakultetet. Desuden arbejder han for Center for Kristen Apologetik og mener, at kristendommen er det livssyn, som giver bedst mening.