(7)

Utflykten till Tindari

audiobook & e-book


FjÀrde boken i serien om den excentriske kommissarie Montalbano

»Andrea Camilleris Montalbano Àr en hjÀlte av den inte okÀnda typ - en Maigret, en Wallander - som förmÄr göra vardagligheten till en folkkÀr egenskap.« Caj Lundgren, Svenska Dagbladet

»Andrea Camilleris huvudintriger Àr, hÀr som i den klassiska hÄrdkokta deckaren, bara en förevÀndning för det vi möter pÄ vÀgen.« Göran HÀgg, Aftonbladet

En ung man har mördats utanför sin port pÄ adress Via Cavour 44. Ett Àldre par har spÄrlöst försvunnit i samband med en busstur till den antika ruinen i Tindari. Det Àr tvÄ fall som Ästundar kommissarie Salvo Montalbano en vanlig morgon i den sicilianska staden Vigàta.

»Den döde Àr död och kan vÀnta«, resonerar Montalbano, men blir sedan visad till det gamla parets adress - Via Cavour 44. Kan de bÄda gamlingarna verkligen vara inblandade i ett mord? Finns det ens nÄgot samband mellan de bÄda incidenterna? Har maffian som vanligt ett finger med i spelet?

I översÀttning av Barbro Andersson.

ANDREA CAMILLERI [1925-2019] var en italiensk författare, vars deckarserie om kommissarie Montalbano har rönt enorma internationella framgĂ„ngar – liksom den rad TV-filmer som baserats pĂ„ romanerna. Böckerna om den excentriske Montalbano som ensam trotsar en korrupt vĂ€rld har sĂ„lt i över 65 miljoner exemplar vĂ€rlden över.


Narrator: David Book

Duration: