(1)

VĂ„rpall

E-book


Året Ă€r 1994. Lugnet ska snart rivas, men fortfarande Ă€r det liv och rörelse bland barackerna och skjulen. Millan har hittat den perfekta husvagnen och ska Ă€ntligen fĂ„ ett hem. Spiken tar emot besök i sitt garage, bröderna Conny och Bernt bor fortfarande kvar i labyrinten av smĂ„ huskroppar i korrugerad plĂ„t och Gurra serverar bacon och Ă€gg pĂ„ kredit hos Lugnets Mat. PĂ„ Söder, i en annan del av Stockholm, bor Ingeborg som Ă€r gift med kungens adjutant. I jakten pĂ„ kusinens katt hamnar hon i Lugnet, dĂ€r Millan introducerar henne i pallens fantastiska vĂ€rld. Det Ă€r A-pall, B-pall, rep-pall och pallkragar.

Tillsammans ger sig Ingeborg och Millan ut pÄ en resa i Sverige. I glimtar och tillbakablickar fÄr vi samtidigt följa Millan pÄ sin eviga vandring genom Stockholms gator. I handvÀskan har hon allt hon behöver. Det Àr plastkort, avbitare, volvojÀrn och en sidenblus.

VÄrpall Àr en berÀttelse om utanförskap, vÀnskap och vardagslÀngtan, men ocksÄ om det ovÀntade. BerÀttelsen Àr fiktiv, men vissa överensstÀmmelser med personer och situationer i verkliga livet Àr inte bara tillfÀlligheter.