(1)

Vejen : - Fra koranskole til folkekirke

audiobook & e-book


Som barn sad han i hvid kjortel og studerede koranen i en moské i en syrisk landsby. Nu drÞmmer han om en dag at blive prÊst i sort kjole i den danske folkekirke.

Naser Khader fortÊller skÄnselslÞst Êrligt om store erkendelser i livet, der fÞrer ham helt ud af islam og ind i kristendommen.

Erindringsbogen viser rejsen fra drengen, der blev opdraget til at frygte Allahs straf mere end noget andet. Og om, hvordan han senere i mĂždet med det danske skolesystem lĂŠrte at tĂŠnke selvstĂŠndigt og kritisk. Og i det hele taget slappe mere af.

Efter Muhammedkrisen arbejdede Naser Khader intenst pÄ at reformere islam, i en mere moderat retning. Men tro blev til mistro efter Det Arabiske ForÄr, hvor frie valg fÞrte den yderligtgÄende islamisme til magten.

Efter en troskrise fandt han ro og frihed i kristendommen. FÞrst pÄ teologi, sÄ pÄ prÊstestudiet. Bogen viser vejen til at skifte religion uden at miste fodfÊstet. Naser Khaders vigtigste guide er her Paulus, der netop selv var konvertit.

Naser Khader har altid vÊret stÊrkt optaget af religion. I mange Är har han fortalt om islam. Nu fortÊller ham om kristendommen, Jesus og Paulus. PÄ en mÄde alle kan forstÄ.


Narrator: Lars Bom
Duration: