(262)

Yani

audiobook & e-book


Nominerad till Augustpriset för Årets barn- och ungdomsbok 2022

Debutroman som med varm humor, trÀffsÀker samhÀllskritik och klockren gestaltning skildrar stark vÀnskap, mellanförskap, saknad, sorg och samhörighet.

En utvecklingsroman om Rayan, i brytningstiden mellan högstadiet och gymnasiet, en kollektivroman om ungdomar i Botkyrka, deras livsvillkor och framtidsdrömmar. En stor berÀttelse som bjuder pÄ sÄvÀl skratt som tÄrar och som stannar kvar i lÀsaren lÀnge.

Till den hÀr boken finns en gratis lÀrarhandledning.

"Yani" nominerades till Augustpriset för Årets barn- och ungdomsbok 2022, belönades med HjĂ€rtans fröjd-priset för Sveriges bĂ€sta ungdomsroman 2022 och nominerades till debutantpriset Slangbellan som delas ut av Sektionen för barn- och ungdomslitteratur, Bult, i Sveriges Författarförbund.

Sagt om boken:

...fÄ har lyckats levandegöra ungdomars liv i orten som Nora Khalil

Shora Esmailian, Helsingborgs Dagblad

Nora Khalil underskattar inte ungdomen, hon vÄgar ge utrymme till berÀttelserna som brÀnner. Hon tror pÄ sin lÀsares förmÄga att hantera det svÄrsmÀlta, och i bÀsta fall hitta en tröst och redskap för motstÄnd och överlevnad

Nioosha Shams, Aftonbladet

Egensinnig debut dÀr förortssprÄket sprakar uttrycksfullt

Dagens Nyheter

Jag kommer att minnas Nora Khalils debutroman för att jag hör killarnas röster i huvudet lÄngt efter att boken Àr slut

Vi lÀser

Nora Khalil Àr född 1997 och arbetar som lÀrare. Hon har varit finalist i Ortens bÀsta poet och har Àven tilldelats Tensta Konsthalls textpris.