(0)

CRM ja muutoksen tuska : asiakkuudet haltuun

E-book


Monet yritykset investoivat asiakaslÀhtöisyyden nimissÀ CRM-jÀrjestelmiin. KÀyttöönoton jÀlkeen kuitenkin usein huomataan, ettÀ panostuksista huolimatta hyödyt jÀÀvÀt kauas asetetuista tavoitteista.

EpÀonnistuneista CRM-kÀyttöönotoista on kirjoitettu paljon. EpÀonnistumisten taustat ja vastuut ovat kuitenkin usein jÀÀneet hÀmÀrÀn peittoon. Kirjassa CRM ja muutoksen tuska - Asiakkuudet haltuun poraudutaan CRM-kÀyttöönoton ytimeen ja luodaan puitteet, joiden avulla lukijalle tarjotaan lÀpiviemisen onnistumisen avaimet.

”CRM-kĂ€yttöönottoihin ei voida soveltaa samoja oppeja kuin liiketoiminnan muiden tietojĂ€rjestelmien kĂ€yttöönottoihin”, sanoo kirjan kirjoittaja Tommi Oksanen.

”CRM-kĂ€yttöönotot ovat uniikkeja, sillĂ€ niissĂ€ yhdistyvĂ€t sekĂ€ liiketoimintaprosesseihin kytkeytyvĂ€t muutokset ettĂ€ uusien työvĂ€lineiden kĂ€yttöönotto. Organisaation toiminta ei kuitenkaan halvaannu, vaikka CRM:ÀÀ ei kĂ€ytettĂ€isi lainkaan. NĂ€in ollen projektien lĂ€piviemiselle ja onnistumiselle ei löydy varsinaista pakkoa”, Oksanen jatkaa.

Onnistuneeseen lÀpivientiin tarvitaan organisaation ylimmÀstÀ johdosta lÀhtevÀ sitoutuminen, ettÀ saadaan parannettua valmiuksia tehdÀ parempaa bisnestÀ - sekÀ yrityksen ettÀ asiakkaan kannalta.

”Projekti ei kuitenkaan lopu kĂ€yttöönottoon, vaan siinĂ€ vaiheessa se monilla tasoilla vasta alkaa. Kirjassani kerrotaankin, miten onnistunut projekti viedÀÀn sen alkumetreistĂ€ ensimmĂ€isen kĂ€yttöönottovuoden loppuun saakka”, Oksanen toteaa.

Tommi Oksanen on THO Consulting Oy:n toimitusjohtaja ja itsenÀinen CRM-kÀyttöönottokonsultti.