(0)

EN VERDEN TIL FORSKEL

E-book


En bog, der handler om at finde og fĂžlge sin livsvej. OgsĂ„ nĂ„r den fĂžrer Ă©n til steder, man aldrig havde drĂžmt om. En opvĂŠkst og en tryg barndom med jord under neglene og med slĂŠgtsrĂždder til en tipoldefar, der blev Ă©n af bannerfĂžrerne i ”de gudelige forsamlingers tid” i 1800-tallet. Det handler ogsĂ„ om at bryde ud af generationers lange kĂŠde af ”bondeslĂŠgter” og finde ny ”muldjord” at gro i, uden at miste sig selv. Finde mĂ„l og mening med livet, og det man tror pĂ„. Hvad har den kristne tro med dagligdag, valg af uddannelse og ”arbejdsliv” at gĂžre? Er troen en privatsag – eller en inspirationskilde, der kan fĂžre Ă©n til ”verdens ende” – gĂžre en verden til forskel! Hvordan gĂ„r det til, at en familie bryder op fra trygge job og livsforhold, som udsendinge for Dansk Santalmission, for at leve og arbejde tolv Ă„r i Asien, i et fattigt uland, Bangladesh. At vende hjem igen er en slags omvendt kulturchok. Men i Guds rige – i Øst som i Vest – er opgaven” NĂŠstekĂŠrlighed” grĂŠnselĂžs.

Uddrag af bogen

Det begyndte en oktoberdag i 1972, den lange rejse. En familie med to bĂžrn begav sig ud pĂ„ et eventyr, der vendte op og ned pĂ„ tilvĂŠrelsen langt ud i fremtiden. Samme Ă„r var der folkeafstemning, hvor Danmark sagde ja til at trĂŠde ind i EF, det senere EU. Og det var ogsĂ„ i 1972, at dronning Margrethe 2. aflĂžste sin far, kong Fredrik 9. pĂ„ tronen. Den dag, vi for en tid sagde pĂŠnt farvel til fĂŠdrelandet, stod efterĂ„rsskoven i de smukkeste farver. Helt nĂžjagtigt var det den 25. oktober, at en lille familie stod pĂ„ banegĂ„rden i Århus for at tage afsked med nogle fĂ„ familiemedlemmer og venner. Familien bestod af to voksne, Tove og Iver, med vore to herlige drenge, Christian pĂ„ tre et halvt Ă„r og Lars, der kun var fem mĂ„neder gammel. RejsemĂ„l: Det tidligere Østpakistan, nu Bangladesh. Vi rejste ud for Dansk Santalmission og havde en fireĂ„rig ”kontrakt” i bagagen. En hel ny og anderledes tilvĂŠrelse ventede os, i et af verdens fattigste og tĂŠttest befolkede lande.

Om forfatteren

Iver Viftrup (f. 1943) er uddannet diakon og sygeplejerske. Ansat pĂ„ Amtssygehuset i Aarhus 1969-72. Årene 1972-84 udsendt af Dansk Santalmission til Bangladesh. Var syv Ă„r forstander pĂ„ plejehjemmet BĂžgely i LĂžgstĂžr. Undervejs har han lĂŠst teologi og vĂŠret sogneprĂŠst i folkekirken, Sulsted Sogn,1991-2011.