(0)

EN VERDEN TIL FORSKEL

Livre numérique


En bog, der handler om at finde og følge sin livsvej. Også når den fører én til steder, man aldrig havde drømt om. En opvækst og en tryg barndom med jord under neglene og med slægtsrødder til en tipoldefar, der blev én af bannerførerne i ”de gudelige forsamlingers tid” i 1800-tallet. Det handler også om at bryde ud af generationers lange kæde af ”bondeslægter” og finde ny ”muldjord” at gro i, uden at miste sig selv. Finde mål og mening med livet, og det man tror på. Hvad har den kristne tro med dagligdag, valg af uddannelse og ”arbejdsliv” at gøre? Er troen en privatsag – eller en inspirationskilde, der kan føre én til ”verdens ende” – gøre en verden til forskel! Hvordan går det til, at en familie bryder op fra trygge job og livsforhold, som udsendinge for Dansk Santalmission, for at leve og arbejde tolv år i Asien, i et fattigt uland, Bangladesh. At vende hjem igen er en slags omvendt kulturchok. Men i Guds rige – i Øst som i Vest – er opgaven” Næstekærlighed” grænseløs.

Uddrag af bogen

Det begyndte en oktoberdag i 1972, den lange rejse. En familie med to børn begav sig ud på et eventyr, der vendte op og ned på tilværelsen langt ud i fremtiden. Samme år var der folkeafstemning, hvor Danmark sagde ja til at træde ind i EF, det senere EU. Og det var også i 1972, at dronning Margrethe 2. afløste sin far, kong Fredrik 9. på tronen. Den dag, vi for en tid sagde pænt farvel til fædrelandet, stod efterårsskoven i de smukkeste farver. Helt nøjagtigt var det den 25. oktober, at en lille familie stod på banegården i Århus for at tage afsked med nogle få familiemedlemmer og venner. Familien bestod af to voksne, Tove og Iver, med vore to herlige drenge, Christian på tre et halvt år og Lars, der kun var fem måneder gammel. Rejsemål: Det tidligere Østpakistan, nu Bangladesh. Vi rejste ud for Dansk Santalmission og havde en fireårig ”kontrakt” i bagagen. En hel ny og anderledes tilværelse ventede os, i et af verdens fattigste og tættest befolkede lande.

Om forfatteren

Iver Viftrup (f. 1943) er uddannet diakon og sygeplejerske. Ansat på Amtssygehuset i Aarhus 1969-72. Årene 1972-84 udsendt af Dansk Santalmission til Bangladesh. Var syv år forstander på plejehjemmet Bøgely i Løgstør. Undervejs har han læst teologi og været sognepræst i folkekirken, Sulsted Sogn,1991-2011.