(0)

Ende offen

E-book


I denne novellesamling fÞlger lÊseren syv unge menneskers udfordringer i teenageÄrene. I denne fase af deres liv, hvor de hverken er barn eller voksen, befinder de sig mentalt og fÞlelsesmÊssigt i et overgangs- og ingenmandsland, hvor de sÞger efter deres identitet i en omverden, der er prÊget af muligheder, udfordringer og fristelser.

Den unge lÊser vil kunne genkende mange af de kampe, hovedpersonerne stÄr i: at vÊre medlÞber, at vÊre udenfor, at hige efter anerkendelse, at sÊtte sig selv under pres, at strÊbe efter uopnÄelige mÄl, at give efter for farlige fristelser og at blive konfronteret med konsekvenser.

Novellerne giver den unge lÊser mulighed til at fÞle sig tÊt pÄ personerne og giver anledning til eftertanke og refleksion samt perspektivering.

Det sproglige niveau er mÄlrettet 9./10. klasses elever. Der er lagt fokus pÄ lÊsbarhed og autentisk sprogbrug, og lÊseren finder hjÊlp i gloselister.

Hver novelle indledes med et kort resume pÄ dansk, som giver en tematisk forforstÄelse.

Opgaverne til fÞr, under og efter lÊsning er prÊget af variation og gode differentieringsmuligheder med fokus pÄ de kombinerede fÊrdigheder inden for kompetenceomrÄderne mundtlig kommunikation, skriftlig kommunikation og kultur og samfund.

Alle noveller er indtalt og kan hentes via medfĂžlgende link eller scanning af medfĂžlgende QR-kode.

Om forfatteren

Anne-Marie Fischer-Rasmussen (f.1963 i KÞbenhavn) er opvokset og uddannet i Tyskland. Hun er dr.phil. i tysk sprogvidenskab fra Universitet Paderborn. Hun har undervist i folkeskolen, pÄ universiteter og handelshÞjskoler og er siden 2009 lektor i tysk pÄ lÊreruddannelsen UCN Aalborg.

Hun er sprogpolitisk aktiv og har eget firma med tysk tekstproduktion og oversĂŠttelse.

Seneste publikation: Deutschunterricht in DĂ€nemark (IfB-Verlag Paderborn: 2017).