(0)

Fra Sabinerbjergene. En skitse fra Genazzano

E-book


"NĂ„r kunstnere i gamle dages Rom blev overfaldet af sommerens hede, forlod de glade deres store vĂŠrker pĂ„ cavaletten eller staffeliet, lukkede atelierets dĂžr og drog op i bjergene for at gĂžre studier under en svalere himmel. NĂŠrvĂŠrende skitsebog kan betragtes som et udbytte af sĂ„danne ferier – alt for korte – fra arbejdet pĂ„ en krĂŠvende opgave nede i Rom."

Christian Elling tager os med til de italienske Sabinerbjerge og viser os deres skÞnne arkitektur og kunst, som det sÄ ud i 1954. Bogen indeholder ogsÄ skÞnne kunstvÊrker, der viser de smÄ bjerglandsbyer i tidligere Ärhundreder og det liv, der fÞrtes her.

Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primÊre forskningsomrÄde, og i lÞbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bÞger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregÄrde.