(0)

Kiinan maailma : Tulevaisuuden supervalta ja sen tavoitteet

audiobook & e-book


Keinot muuttuvat, mutta Kiinan tavoitteet pysyvÀt

LÀnsimaat haluavat purkaa Kiinaan liittyviÀ poliittisia ja taloudellisia riskejÀ. Silti yli puolet maailman 500 suurimmasta yrityksestÀ kÀyttÀÀ vakoilusta syytetyn Huawein tuotteita. MistÀ se kertoo? Oivaltava tietokirja avaa keskinÀisriippuvuuksien monimutkaista maailmaa.

Kiinan tavoite on nousta maailman suurimmaksi taloudeksi, mutta se olisi vasta alkua. Maa tavoittelee myös poliittista ja sotilaallista johtoasemaa. Usko sosialismiin kiinalaisilla erityispiirteillÀ on kuitenkin alkanut horjua, eikÀ Kiinan vaurastuva ja ikÀÀntyvÀ kansa enÀÀ halua raataa sen takia. Vai onko tÀmÀ pelkkÀÀ Yhdysvaltojen toiveajattelua? EntÀ mihin Nato-Suomi tÀssÀ kokonaisuudessa asettuu?

PekingissÀ ja Washingtonissa kirjoitettu tietokirja hakee vastauksia vaikeisiin kysymyksiin pelipaikoilla liikkuen ja sisÀpiirilÀisiÀ haastatellen.

Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen ja KansainvÀlisen pakote- ja vientivalvontajÀrjestön toimitusjohtaja Kristiina Helenius ovat seuranneet suurvaltapolitiikkaa yli 20 vuotta. Hentunen toimi aiemmin kirjeenvaihtajana Washingtonissa. Helenius on työskennellyt Brysselin kirjeenvaihtajana, diplomaattina ja Suomen amerikkalaisen kauppakamarin toimitusjohtajana.