(0)

Kiinan maailma : Tulevaisuuden supervalta ja sen tavoitteet

audiobook & e-book


Keinot muuttuvat, mutta Kiinan tavoitteet pysyvät

Länsimaat haluavat purkaa Kiinaan liittyviä poliittisia ja taloudellisia riskejä. Silti yli puolet maailman 500 suurimmasta yrityksestä käyttää vakoilusta syytetyn Huawein tuotteita. Mistä se kertoo? Oivaltava tietokirja avaa keskinäisriippuvuuksien monimutkaista maailmaa.

Kiinan tavoite on nousta maailman suurimmaksi taloudeksi, mutta se olisi vasta alkua. Maa tavoittelee myös poliittista ja sotilaallista johtoasemaa. Usko sosialismiin kiinalaisilla erityispiirteillä on kuitenkin alkanut horjua, eikä Kiinan vaurastuva ja ikääntyvä kansa enää halua raataa sen takia. Vai onko tämä pelkkää Yhdysvaltojen toiveajattelua? Entä mihin Nato-Suomi tässä kokonaisuudessa asettuu?

Pekingissä ja Washingtonissa kirjoitettu tietokirja hakee vastauksia vaikeisiin kysymyksiin pelipaikoilla liikkuen ja sisäpiiriläisiä haastatellen.

Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen ja Kansainvälisen pakote- ja vientivalvontajärjestön toimitusjohtaja Kristiina Helenius ovat seuranneet suurvaltapolitiikkaa yli 20 vuotta. Hentunen toimi aiemmin kirjeenvaihtajana Washingtonissa. Helenius on työskennellyt Brysselin kirjeenvaihtajana, diplomaattina ja Suomen amerikkalaisen kauppakamarin toimitusjohtajana.