Nextorys Integritetspolicy

Senast uppdaterad: 2021-11-03


PĂ„ Nextory AB org.nr (556708–4149) ("Nextory", "vi", "oss", "vĂ„r") bryr vi oss om personlig integritet. Det betyder att vi respekterar och vĂ€rnar om din integritet och rĂ€tten till kontroll och transparens vid behandling av dina Personuppgifter.

Nextory Àr Personuppgiftsansvarig i förhÄllande till de behandlingar av Personuppgifter som listas i denna Integritetspolicy ("Policyn"). Policyn beskriver för vilka ÀndamÄl vi behöver dina Personuppgifter, vilken rÀttslig grund vi stödjer oss pÄ samt de rÀttigheter du har rörande dina Personuppgifter och hur du utövar dessa.

Policyn informerar om vÄr hantering av Personuppgifter i de fall du kommunicerar med oss, anvÀnder TjÀnsten, köper vÄra produkter eller besöker vÄr hemsida https://nextory.com/se.

Nextory erbjuder kunder att teckna abonnemang som ger dem, via applikationer, tillgĂ„ng till e-böcker, ljudböcker och annat litterĂ€rt innehĂ„ll som vid var tid ingĂ„r abonnemanget, lĂ€mna recensioner och fĂ„ personliga rekommendationer och tips pĂ„ ny lĂ€sning och/eller lyssning samt övriga funktioner som presenteras pĂ„ hemsidan och/eller i applikationerna (”TjĂ€nsten”). Vid tecknande av abonnemang fĂ„r Ă€ven en eller flera ytterligare personer i kundens familj motsvarande tillgĂ„ng till det innehĂ„ll som ingĂ„r i abonnemanget. Nextory tillhandahĂ„ller applikationer, tjĂ€nster och funktioner för detta. Vid sidan av vĂ„rt abonnemang erbjuder vi möjligheten att köpa produkter sĂ„som presentkort.

Den hÀr Policyn riktar sig till de som anvÀnder TjÀnsten, inklusive dig som bara testar utan att ha skapat konto eller fÄtt möjlighet att skapa en profil under vÄr kunds abonnemang, köper produkter och/eller abonnemang frÄn oss (vÄra kunder), besöker vÄr hemsida och annars Àr i kontakt med oss.

Definitioner

"GÀllande rÀtt" Àr den lagstiftning som Àr tillÀmplig behandlingen av Personuppgifter inklusive Dataskyddsförordningen (GDPR), kompletterande nationell lagstiftning, samt praxis, vÀgledningar och rekommendationer utfÀrdade av en nationell eller europeisk tillsynsmyndighet.

"Personuppgifter" Àr all slags information som gÄr att koppla till en identifierbar, levande person.

"Personuppgiftsansvarige" Àr det företag/organisation som bestÀmmer för vilka ÀndamÄl och pÄ vilket sÀtt Personuppgifterna ska behandlas och dÀrmed Àven ansvarar för att Personuppgifter behandlas enligt GÀllande RÀtt.

"PersonuppgiftsbitrÀde" Àr det företag/organisation som behandlar Personuppgifter för den Personuppgiftsansvariges rÀkning och fÄr dÀrmed endast Behandla Personuppgifterna enligt Personuppgiftsansvariges instruktioner samt gÀllande lagstiftning.

"Registrerad" betyder den levande, fysiska person vars Personuppgifter behandlas.

Hur samlar vi in dina Personuppgifter?

Uppgifter som du lÀmnar till oss. De uppgifter vi samlar in om dig Àr typiskt sett den information du tillhandahÄller oss i samband med att du anvÀnder TjÀnsten och kommunicerar med oss.

Uppgifter som samlas in frÄn andra kÀllor. VÀljer du att skapa ett konto genom att koppla ditt Facebook-, Google- eller Apple-ID konto till TjÀnsten kommer vi att samla in information om dina anvÀndaruppgifter frÄn din valda tredje part.

Vidare fÄr vi i vissa fall uppgifter frÄn leverantörer vi anvÀnder för att tillhandahÄlla vissa funktioner av TjÀnsten, sÄsom vÄr betaltjÀnstleverantör, samt frÄn vÄra partners nÀr vi har samarbeten och kampanjer som möjliggör för dig att exempelvis fÄ poÀng hos ett företag du har ett medlemskap hos vid registrering av ett abonnemang hos oss.

NĂ€r du anvĂ€nder TjĂ€nsten och besöker hemsidan samlas Ă€ven enhetsinformation in frĂ„n din enhet (sĂ„som dator och/eller mobil) med hjĂ€lp av cookies och liknande tekniker som pixeltaggar. Du kan lĂ€sa mer om vĂ„r anvĂ€ndning av cookies i avsnittet ”Cookies” nedan och i vĂ„r cookiepolicy https://www.nextory.se/om-cookies/.

Behandlingar

Nedan följer en sammanfattning av de behandlingar som sker om dig som kund och anvÀndare av TjÀnsten, du som testar TjÀnsten eller pÄbörjar en registrering och du som bara besöker vÄr hemsida.

De rÀttsliga grunder vi refererar till nedan Àr:

  • Samtycke - Nextory behandlar dina Personuppgifter efter att vi har fĂ„tt ditt samtycke till behandling. Information om behandlingen lĂ€mnas alltid i samband med att vi frĂ„gar efter samtycket.
  • Avtal - behandlingen Ă€r nödvĂ€ndig för att kunna fullgöra skyldigheter i ett avtal mellan oss och dig eller för att förbereda inför att ingĂ„ ett avtal med dig.
  • IntresseavvĂ€gning - Nextory fĂ„r behandla personuppgifter om vi bedömt att det finns ett berĂ€ttigat intresse som vĂ€ger tyngre Ă€n ditt skydd för den personliga integriteten och om behandlingen Ă€r nödvĂ€ndig för det aktuella Ă€ndamĂ„let.
  • RĂ€ttslig förpliktelse - Vi Ă€r enligt gĂ€llande lagar och regler skyldiga att behandla personuppgifter som ett resultat av vĂ„r verksamhet.

De behandlingar som sker görs i syfte att:

  • Kommunicera med dig. Dina personuppgifter, nĂ€rmare bestĂ€mt kontaktuppgifter och de uppgifter som du inkluderar i dina e-postmeddelanden till oss eller som du annars tillhandahĂ„ller oss genom kommunikation, behandlar vi för att kunna kommunicera med dig. Behandlingen Ă€r nödvĂ€ndig antingen för att vi ska kunna uppfylla det avtal vi ingĂ„tt med dig om tillhandahĂ„llande av TjĂ€nsten (de allmĂ€nna villkoren) eller i vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att effektivt kunna kommunicera med vĂ„ra kunder, anvĂ€ndare och övriga som kontaktar oss.
  • Behandlingen pĂ„gĂ„r sĂ„ lĂ€nge ditt abonnemang Ă€r aktivt, eller du har tillgĂ„ng till ett aktivt abonnemang, med grund i vĂ„rt avtal och 36 mĂ„nader dĂ€refter med grund i en intresseavvĂ€gning. Behandlingsperioden för övriga som visat intresse för TjĂ€nsten Ă€r 12 mĂ„nader efter att du pĂ„började registreringsprocessen eller annars visade intresse för TjĂ€nsten, med grund i en intresseavvĂ€gning.

Bedriva marknadsföringsÄtgÀrder, genom:

  • Marknadsföring via e-post. Med stöd i vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att kunna marknadsföra oss mot vĂ„ra befintliga kunder, tidigare kunder samt de som har visat ett intresse för TjĂ€nsten men av en eller annan anledning valt att inte slutföra registreringsprocessen, behandlar vi kontaktuppgifter och anvĂ€ndarhistorik för att kunna marknadsföra oss via e-post.
  • Marknadsföring i TjĂ€nsten och pĂ„ hemsidan. Med stöd i vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att kunna marknadsföra oss mot vĂ„ra befintliga kunder, tidigare kunder samt de som har visat ett intresse för TjĂ€nsten men av en eller annan anledning valt att inte slutföra registreringsprocessen, behandlar vi information om anvĂ€ndning av TjĂ€nsten (anvĂ€ndarhistorik) för att kunna marknadsföra TjĂ€nsten, alternativa abonnemangsformer, tillĂ€ggstjĂ€nster eller dylikt.
  • Marknadsföring pĂ„ tredjepartsplattformar, exempelvis pĂ„ sociala medier. Med stöd i vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att kunna marknadsföra oss mot vĂ„ra befintliga kunder, tidigare kunder samt de som har visat ett intresse för TjĂ€nsten men av en eller annan anledning valt att inte slutföra registreringsprocessen, behandlar vi kontaktuppgifter och anvĂ€ndarhistorik delar denna information med tredje parter sĂ„som Facebook, för att möjliggöra för oss att rikta marknadsföring om oss, TjĂ€nsten, alternativa abonnemangsformer, tillĂ€ggstjĂ€nster eller dylikt till dig pĂ„ sociala medier.
  • För dig som enbart besöker hemsidan sker marknadsföring pĂ„ tredjepartsplattformar via cookies och liknande tekniker, baserat pĂ„ det samtycke du givit till oss för placering av dessa tekniker i marknadsföringssyfte. Mer information om cookies, livstider och dylikt finner du i vĂ„r cookiepolicy, se avsnittet ”Cookies” nedan.
  • Behandlingen pĂ„gĂ„r sĂ„ lĂ€nge ditt abonnemang Ă€r aktivt, eller du har tillgĂ„ng till ett aktivt abonnemang, och 36 mĂ„nader dĂ€refter. Behandlingsperioden för övriga som visat intresse för TjĂ€nsten Ă€r 12 mĂ„nader efter att du pĂ„började registreringsprocessen eller annars visade intresse för TjĂ€nsten.

FörbÀttra vÄrt erbjudande, hemsidan, TjÀnsten och marknadsföringsÄtgÀrder, genom att:

  • Behandla information som möjliggör för oss att undvika irrelevant marknadsföring för den Registrerade. För att vi ska kunna undvika att exempelvis marknadsföra en abonnemangsform du redan har, behandlar vi information om ditt konto, anvĂ€ndning av TjĂ€nsten eller köp av produkter frĂ„n oss i vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att kunna skapa relevant marknadsföring för dig.
  • Samla in och analysera statistisk information om interaktioner med oss, och anvĂ€ndning av TjĂ€nsten och hemsidan. Genom att inhĂ€mta och analysera statistik om vĂ„ra nuvarande kunder kan vi skapa marknadsföringskampanjer för nya potentiella anvĂ€ndare som liknar vĂ„ra existerande kunder. Detta kan t.ex. inkludera behandling av personuppgifter med syfte att skapa anpassad marknadsföring riktad mot sĂ„dana nya potentiella kunder pĂ„ tredjepartsplattformar sĂ„ som Facebook och Google. Vi kan Ă€ven komma att analysera och kombinera information om dig som vi har tillgĂ„ng till via TjĂ€nsten frĂ„n dina onlinebesök eller andra kĂ€llor (t ex Facebook eller andra liknande leverantörer av sociala medier) för de syften som anges i detta avsnitt.
  • Vidare behandlar vi anvĂ€ndarstatistik sĂ„som lĂ€s- och lyssningshistorik, sökhistorik, antal besök och tid spenderat i appen, knapptryckningar och antal tillagda profiler i abonnemang, interaktion med e-postmeddelanden, meddelanden i vĂ„r applikation och pushnotiser.
  • Behandlingen sker med grund i vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att kunna utveckla och förbĂ€ttra vĂ„ra tjĂ€nster, erbjudanden och marknadsföringsĂ„tgĂ€rder.
  • För dig som enbart besöker hemsidan sker insamling av statistisk information om dina interaktioner med vĂ„r hemsida via cookies och liknande tekniker, baserat pĂ„ det samtycke du givit till oss för placering av dessa tekniker i analyssyfte. Mer information om cookies, livstider och dylikt finner du i vĂ„r cookiepolicy, se avsnittet ”Cookies” nedan.
  • Samla in och analysera information om fel i TjĂ€nsten, pĂ„ hemsidan eller annan feedback frĂ„n Registrerade. För att kunna utveckla TjĂ€nsten och hemsidan, sĂ€kerstĂ€lla kvalitet och sĂ€kerhet behandlar vi feedback du ger oss i exempelvis supportĂ€renden, sĂ„vĂ€l som information om fel i TjĂ€nsten inklusive aktivitets- och enhetsinformation. Denna behandling stödjer vi pĂ„ vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att kunna vidareutveckla och erbjuda fungerande tjĂ€nster.
  • Skicka ut och analysera svar frĂ„n undersökningar, sĂ„som kundundersökningar. Med stöd av vĂ„rt berĂ€ttigade intresse att utveckla vĂ„r verksamhet och vĂ„ra tjĂ€nster kan vi komma att kontakta dig genom de kontaktuppgifter du tillhandahĂ„llit oss och be dig att fylla i exempelvis formulĂ€r för att ge oss feedback. Att bidra med dina Ă„sikter Ă€r frivilligt och all eventuell personuppgiftsbehandling som kan ske nĂ€r vi behandlar din feedback baseras pĂ„ ditt samtycke. I den mĂ„n det Ă€r möjligt undviker vi att samla in personuppgifter genom denna typ av undersökning, men för det fall Ă€ndamĂ„let krĂ€ver det kan vi komma att samla in sĂ„dana uppgifter.
  • Behandlingen pĂ„gĂ„r sĂ„ lĂ€nge ditt abonnemang Ă€r aktivt, eller du har tillgĂ„ng till ett aktivt abonnemang, och 36 mĂ„nader dĂ€refter. Behandlingsperioden för övriga som visat intresse för TjĂ€nsten Ă€r 12 mĂ„nader efter att du pĂ„började registreringsprocessen eller annars visade intresse för TjĂ€nsten.

TillhandahÄlla TjÀnsten och andra produkter (sÄsom presentkort), genom att:

  • Vid anvĂ€ndning av TjĂ€nsten, registrera och administrera konto. Uppgifterna som behandlas Ă€r inloggningsuppgifter och annan information som anges under registreringsprocessen, sĂ„som födelsedatum, kön, kontaktuppgifter, med avtalet mellan oss som rĂ€ttslig grund.
  • För det fall du vĂ€ljer att tillhandahĂ„lla oss information om andra personer i din familj (inkluderat dina familjemedlemmars namn, e-mailadresser, födelsedatum och intressen), behöver du sĂ€kerstĂ€lla att de informeras om de personuppgiftsbehandlingar som sker.
  • Behandlingen pĂ„gĂ„r sĂ„ lĂ€nge ditt abonnemang Ă€r aktivt, eller som du har tillgĂ„ng till ett aktivt abonnemang, med grund i vĂ„rt avtal och 36 mĂ„nader dĂ€refter med grund i en intresseavvĂ€gning (i syfte att underlĂ€tta för dig att kunna sĂ€tta igĂ„ng ditt abonnemang igen).
  • För det fall du har pĂ„börjat registreringsprocessen, men inte slutfört den, lagrar vi de personuppgifter du tillhandahĂ„llit oss i 12 mĂ„nader efter insamlingstillfĂ€llet, i syfte att kunna erbjuda dig enkel och smidig möjlighet att registrera ett konto och starta ett abonnemang. Denna behandling sker med stöd i vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att kunna erbjuda vĂ„r potentiella kund möjligheten att slutföra sin registrering utan att behöva tillhandahĂ„lla redan lĂ€mnad information.
  • Ta betalt för TjĂ€nsten och/eller andra produkter samt förebygga, förhindra, utreda och följa upp eventuella ageranden i strid med vĂ„ra villkor, exempelvis utebliven betalning eller missbruk av provperioder och/eller kampanjkoder. Med avtalet mellan oss som rĂ€ttslig grund behandlar vi betalinformation, dock ej komplett kreditkortsnummer, sĂ„som status för betalning, betalningstyp och utgĂ„ngsdatum för kort samt övrig information som krĂ€vs för att kunna förebygga och agera vid misstanke om beteende i strid med vĂ„ra villkor.
  • Behandlingen pĂ„gĂ„r under avtalsrelationen, antingen sĂ„ lĂ€nge ditt abonnemang Ă€r aktivt eller tills du genomfört ditt köp av en produkt (exempelvis presentkort) och tid dĂ€refter som krĂ€vs för att vi ska kunna tillgodose vĂ„ra rĂ€ttigheter och skyldigheter inklusive rĂ€ttsliga ansprĂ„k.
  • BistĂ„ med support för att TjĂ€nsten, hemsidan och vĂ„ra produkter ska kunna anvĂ€ndas som Ă„syftat, sĂ€kerstĂ€llande av en god kvalitet av TjĂ€nsten, hemsidan och vĂ„ra produkter samt erbjuda sĂ€kerhet vid anvĂ€ndande av TjĂ€nsten. I syfte att kunna sĂ€kerstĂ€lla att TjĂ€nsten, hemsidan och/eller produkten kan anvĂ€ndas som Ă„syftat, med erforderlig sĂ€kerhet behandlar vi information relaterade till supportĂ€renden men Ă€ven information om din anvĂ€ndning av TjĂ€nsten och/eller hemsidan vid behov. VĂ„r rĂ€ttsliga grund Ă€r uppfyllande av vĂ„rt Ă„tagande under avtalet med dig
  • Behandlingen pĂ„gĂ„r under avtalsrelationen och/eller tills problemet Ă€r löst.
  • Erbjuda rekommendationer och anpassa TjĂ€nsten efter dig, baserat pĂ„ information om din anvĂ€ndning av TjĂ€nsten och dina preferenser. NĂ€r du anvĂ€nder TjĂ€nsten samlar vi in information om din anvĂ€ndning av TjĂ€nsten, sĂ„som lĂ€s- och lyssningshistorik, sparade böcker, betygsĂ€ttning m.m. i syfte att kunna tillhandahĂ„lla dig en kĂ€rnfunktion i TjĂ€nsten, nĂ€mligen personliga rekommendationer och anpassning av TjĂ€nsten sĂ„ att du ser tidigare lĂ€sta böcker och dylikt. VĂ„r rĂ€ttsliga grund Ă€r vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av att kunna erbjuda dig ett mervĂ€rde av TjĂ€nsten och relevanta tips till dig om outforskat litterĂ€rt innehĂ„ll.
  • Behandlingen pĂ„gĂ„r sĂ„ lĂ€nge ditt abonnemang Ă€r aktivt, eller du har tillgĂ„ng till ett aktivt abonnemang och 36 mĂ„nader dĂ€refter.

Rapportera till licensgivare och utvÀrdera samarbeten.

Vi behandlar personuppgifter i syfte, och i det berÀttigade intresset av, att kunna fullgöra vÄra avtalsförpliktelser till tredje parter sÄsom licensgivare och samarbetspartners samt sÀkerstÀlla ett vÀlfungerande samarbete med dessa parter och ge denna service till vÄra kunder. Detta gÀller exempelvis nÀr vi erbjuder medlemmar av kundklubbar att teckna abonnemang med oss och fÄ poÀng för detta under sitt medlemskap. LikasÄ rapporterar vi statistik över antal lÀsningar av böcker m.m. till licensgivarna för det litterÀra innehÄll vi erbjuder i TjÀnsten. Vi sÄvÀl delar som fÄr information om exempelvis antal lÀsningar av en bok, information om tecknande av abonnemang, medlemsnummer och dylikt för detta syfte.

Behandlingen pÄgÄr under tiden för avtalet med vÄr samarbetspartner och/eller licensgivare, och vid behov en viss tid dÀrefter för att kunna t.ex. utvÀrdera samarbetet och/eller försvara oss mot eller göra gÀllande rÀttsliga ansprÄk.

Följa krav pÄ lagring av uppgifter och annars för att kunna uppvisa efterlevnad av tillÀmplig lag.

Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utstrÀckning som krÀvs enligt lag eller andra rÀttsliga förpliktelser, till exempel för bokföring eller rapportering till myndigheter. Ett annat exempel Àr behandling som sker för att vi ska kunna hantera en förfrÄgan frÄn dig enligt GDPR, exempelvis registerutdrag och efter att Àrendet Àr slut kunna uppvisa regelefterlevnad för tillsynsmyndigheter, i vÄrt berÀttigade intresse av att kunna visa pÄ regelefterlevnad vid en eventuell tillsyn.

Behandlingen pÄgÄr under den tid som krÀvs enligt lag, exempelvis 7 Är för uppfyllande av skyldigheter enligt bokföringslagstiftning i Sverige, och annars sÄ lÀnge som det krÀvs för att visa ska kunna visa pÄ regelefterlevnad vid en eventuell tillsyn.

Genomföra en företagstransaktion och/eller investering. I det fall vi, av strategiska eller affÀrsmÀssiga skÀl, i framtiden beslutar att sÀlja eller överföra hela eller delar av bolaget eller ta in eventuell investering kan dina Personuppgifter delas eller överföras till parter som Àr involverade i transaktionen. Denna behandling baseras pÄ vÄrt berÀttigade intresse av att kunna utveckla vÄr verksamhet.

Behandlingen pÄgÄr under den tid som Àr nödvÀndig för att kunna genomföra den tilltÀnkta ÄtgÀrden.

Skydda oss, dig och andra.

Vi kan behandla dina Personuppgifter om det behövs för att försvara eller göra gÀllande vÄra, dina eller andras juridiska rÀttigheter och legitima intressen. Det kan till exempel behövas om vi fÄr ett krav riktat mot oss eller om vi vill utreda och/eller göra gÀllande ett rÀttsligt ansprÄk exempelvis rörande bedrÀgeri sÄsom identitetsstöld. Behandlingen sker dÄ i vÄrt berÀttigade intresse av att kunna skydda oss, dig och andra, inklusive försvara oss mot eller göra gÀllande rÀttsliga ansprÄk.

Behandlingen pÄgÄr sÄ lÀnge som vi bedömer det nödvÀndigt för att kunna skydda oss, dig och andra.

Överföring och delning av Personuppgifter

PersonuppgiftsbitrÀden

För att driva vÄr verksamhet kan vi behöva ta hjÀlp av andra som behandlar Personuppgifter för vÄr rÀkning, sÄ kallade PersonuppgiftsbitrÀden, sÄsom leverantörer av molntjÀnster för lagring, samarbetspartners för Telemarketing och leverantörer av marknadsförings- och analysverktyg.

I de fall dÀr vÄra PersonuppgiftsbitrÀden överför Personuppgifterna till ett land utanför EU/EES har vi sÀkerstÀllt att behandlingen Àr laglig enligt gÀllande rÀtt genom att nÄgot av följande krav Àr uppfyllda:

  • det finns ett beslut frĂ„n EU-kommissionen om att landet sĂ€kerstĂ€ller adekvat skyddsnivĂ„;
  • tillĂ€mpning av EU-kommissionens standardavtalsklausuler för tredjelandsöverföring; eller
  • andra lĂ€mpliga skyddsĂ„tgĂ€rder som uppfyller gĂ€llande rĂ€tt.

Vi har ingÄtt personuppgiftsbitrÀdesavtal (PUB-avtal) med alla vÄra PersonuppgiftsbitrÀden. PUB-avtalet reglerar hur PersonuppgiftsbitrÀdet fÄr behandla Personuppgifterna och vilka sÀkerhetsÄtgÀrder som krÀvs för personuppgiftsbehandlingen.

Personuppgiftsansvariga

Vi kan komma att överföra personuppgifter till myndigheter om sÄdan skyldighet följer av lag eller annan författning eller av myndighetsbeslut eller krÀvs för att vi ska kunna ta tillvara vÄra rÀttsliga intressen eller för att förebygga, utreda eller beivra bedrÀgerier och annan brottslighet.

Vidare behandlar de konsulter och rÄdgivare som bitrÀder oss med redovisning, ekonomi, juridik m.m. personuppgifter nÀr sÄ Àr nödvÀndigt.

Vi kan Àven överföra personuppgifter till bolag inom samma koncern som Nextory, samarbetspartners och underleverantörer för att vi ska kunna tillhandahÄlla vÄra tjÀnster, produkter och digitala verktyg och för att vi ska kunna fullgöra vÄra skyldigheter och tillvarata vÄra rÀttigheter enligt lag eller vÄra allmÀnna villkor.

För det fall du kopplar ditt Google-konto till TjÀnsten, vill vi informera dig om att Google kan fÄ tillgÄng till ditt konto i TjÀnsten för att förbÀttra funktioner och liknande ÄtgÀrder i Googles tjÀnster och lÄta dig anvÀnda tredje parts funktioner som Google tillhandahÄller. För att fÄ mer information om vilka applikationer och liknande du har kopplat till Google kan du klicka hÀr: https://www.nextory.se/om-cookies/.

För det fall du kopplar ditt Facebook-konto till TjÀnsten, kan du i deras instÀllningar se en sammanfattning av den information som Facebook fÄr om din aktivitet i TjÀnsten, lÀs mer hÀr: https://www.facebook.com/off-facebook-activity.

För det fall du kopplar ditt Apple-konto till TjÀnsten, kan du klicka hÀr för mer information om den delning av information som sker: https://support.apple.com/en-us/HT210699 och hÀr https://www.apple.com/privacy.

Vidare kan vi dela uppgifter med vÄra samarbetspartners, i syfte att sÀkerstÀlla ett vÀlfungerande samarbete och service till vÄra kunder för det fall du exempelvis registrerar ett abonnemang via ett företag du har ett medlemskap hos och som vi samarbetar med.

Cookies

Nextory anvÀnder cookies och liknande spÄrningstekniker för att bl.a. vÄr hemsida ska fungera, för att du ska fÄ en relevant och konsekvent upplevelse nÀr du anvÀnder TjÀnsten och hemsidan, analysera hur TjÀnsten och hemsidan anvÀnds sÄ att vi kan ge dig den absolut bÀsta anvÀndarupplevelsen, marknadsföra oss samt utveckla vÄrt erbjudande.

Vi samlar exempelvis in information genom vÄra egna eller tredje parts cookies och liknande spÄrningstekniker som kan komma att logga dina aktiviteter i TjÀnsten och/eller pÄ hemsidan och de val du gör, dvs information om hur du anvÀnder TjÀnsten eller vad du gör nÀr du besöker vÄr webbsida. Detta sker t ex. i syfte att förenkla inloggning, komma ihÄg dina instÀllningar, göra anpassade marknadsföringsutskick till dig och/eller till en mÄlgrupp vi har identifierat utifrÄn data om vÄra anvÀndare eller för att mÀta hur framgÄngsrik marknadsföringen Àr.

Mer information om hur vi anvÀnder cookies finns i vÄr Cookie Policy https://www.nextory.se/om-cookies/.

Dina rÀttigheter

Du Àr den som bestÀmmer över dina Personuppgifter. Vi strÀvar alltid efter att se till att du kan utöva dina rÀttigheter sÄ effektivt och smidigt som möjligt.

TillgÄng - Du har alltid rÀtt att fÄ information om de Personuppgiftsbehandlingar som rör dig. Vi lÀmnar endast ut uppgifter om vi har kunnat sÀkerstÀlla att det faktiskt Àr du som frÄgar efter uppgifterna.

RÀttelse - UpptÀcker du att de Personuppgifter vi behandlar om dig inte stÀmmer, hör av dig sÄ fixar vi det!

Radering - Vill du att vi glömmer dig helt? Du har rÀtt att begÀra radering av dina Personuppgifter nÀr de inte lÀngre Àr nödvÀndiga för det syfte de blev insamlade för. Om vi Àr skyldiga att behÄlla dina uppgifter enligt lag eller ett avtal som vi har ingÄtt med dig kommer vi att sÀkerstÀlla att de endast behandlas för det specifika ÀndamÄl som framgÄr av lagen eller avtalet; dÀrefter ser vi till att uppgifterna raderas sÄ snart som möjligt.

InvÀndning - HÄller du inte med oss om att vÄrt intresse av att behandla dina Personuppgifter vÀger tyngre Àn ditt intresse av skydd av den personliga integriteten? Ingen fara - i sÄ fall ser vi över vÄr intresseavvÀgning och kontrollerar att den fortfarande hÄller. Vi vÀger sÄklart in din invÀndning nÀr vi gör en ny bedömning för att utvÀrdera om vi fortfarande kan motivera vÄr behandling av dina Personuppgifter. InvÀnder du mot direktmarknadsföring kommer vi ta bort dina Personuppgifter pÄ en gÄng utan att se över vÄr bedömning.

BegrÀnsning - Du kan Àven be oss att begrÀnsa vÄr behandling av dina uppgifter:

  • Under tiden som vi hanterar en begĂ€ran frĂ„n dig om nĂ„gon av dina andra rĂ€ttigheter
  • Om du, istĂ€llet för att begĂ€ra radering, vill att vi markerar att uppgifterna inte ska behandlas för ett visst Ă€ndamĂ„l. Om du t.ex. inte vill att vi skickar reklam till dig i framtiden behöver vi fortfarande spara ditt namn för att veta att vi inte ska kontakta dig
  • I de fall dĂ€r vi inte lĂ€ngre behöver uppgifterna för det Ă€ndamĂ„l som de samlades in för; förutsatt att du inte har ett intresse av att vi behĂ„ller uppgifterna för att kunna göra gĂ€llande ett rĂ€ttsligt ansprĂ„k.

Dataportabilititet - Vi kan ge dig de uppgifter du sjÀlv lÀmnat till oss eller som vi har fÄtt av dig i samband med att vi ingÄtt ett avtal med dig. Du fÄr dina uppgifter i ett allmÀnt anvÀnt och maskinlÀsbart format som du sen kan ta med dig till en annan Personuppgiftsansvarig.

Återkalla samtycke - Om du har samtyckt till en eller flera specifika behandling(ar) av dina Personuppgifter har du nĂ€rsomhelst rĂ€tt att Ă„terkalla ditt samtycke och dĂ€rmed be oss att upphöra med behandlingen omedelbart. Observera att du endast kan Ă„terkalla ditt samtycke för framtida behandling(ar) av Personuppgifter och inte för nĂ„gon behandling som redan skett.

Hur du utövar dina rÀttigheter

Har du frÄgor eller synpunkter pÄ vÄr behandling av personuppgifter eller vill utöva dina rÀttigheter Àr du vÀlkommen att kontakta oss per brev pÄ adress Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm, per e-post kundservice@nextory.se eller per telefon 08-411 17 15.

Om vi inte hÄller vad vi lovar

Om du upplever att vi behandlar dina Personuppgifter pÄ ett felaktigt sÀtt, Àven efter att du har uppmÀrksammat oss om detta, sÄ har du alltid rÀtt att lÀmna ditt klagomÄl till Integritetsskyddsmyndigheten.

Mer information om vÄra skyldigheter och dina rÀttigheter finns pÄ https://www.imy.se. Du kan ocksÄ kontakta Integritetsskyddsmyndigheten pÄ imy@imy.se.

Ändringar i den hĂ€r policyn

Vi reserverar oss rÀtten att göra Àndringar i denna Policy. I de fall Àndringen pÄverkar vÄra skyldigheter eller dina rÀttigheter, kommer vi att informera om Àndringarna i förvÀg sÄ att du ges möjlighet att ta stÀllning till den uppdaterade policyn.

Kontakt

Hör av dig till oss om du har frÄgor om dina rÀttigheter eller om du har nÄgra andra frÄgor om hur vi behandlar dina personuppgifter:

kundservice@nextory.se