(0)

Luontaiset vahvuutemme

E-book


Miten erilaisuudesta saadaan yksilön ja yhteisön voimavara? TÀmÀ kirja antaa siihen vinkkejÀ ja tarinoita.

Erilaisuus on synnynnÀistÀ tai opittua. SynnynnÀistÀ on vaikea muuttaa, mutta opittua melko helppo. Raja synnynnÀisen ja opitun vÀlillÀ on joskus hieman epÀmÀÀrÀinen. Esimerkiksi ajattelutyyliÀ pidetÀÀn yleisesti synnynnÀisenÀ ja toimintatyyliÀ taas opittuna. NiinpÀ erilaisuutta jÀsentÀvÀt työkalutkin kannattaa jakaa kahteen pÀÀtyyppiin.

AjattelutyylejÀ tunnistavia, varteenotettavia työkaluja on oikeastaan vain yksi; MBTI versioineen. ToimintatyylejÀ, esimerkiksi johtamistyylejÀ, jÀsentÀviÀ työkaluja taas on kymmenittÀin.

TÀssÀ kirjassa nostetaan ajattelutyylien rinnalle kÀsite luontainen vahvuus. KÀsitteen taustalla on tutkimus, jolla selvitettiin, miten ihmiset pyrkivÀt kehittÀmÀÀn itseÀÀn. Suuri osa vastaajista valitsi heikkouksiensa korjaamisen. Valtaosa eri alojen menestyneimmistÀ oli valinnut kuitenkin vahvuuksiensa hyödyntÀmisen.

Luontaiset vahvuutemme voivat olla kolmessa erilaisessa tilassa: aktiivisessa, ehdollisesti aktiivisessa ja passiivisessa. Kirjassa on useita esimerkkejÀ siitÀ miten passiivisen vahvuuden voi aktivoida.