(0)

Piratjagt : Kampen om menneskeliv og millioner

E-book


Hvert år sejler mere end 28.000 skibe gennem Adenbugten og Det Indiske Ocean. For de fattige mænd langs Somalias kyst er hvert skib som en adgangsbillet til astronomiske løsesummer. De skal blot skaffe et par AK47-maskingeværer, en lang stige og en motorjolle – så er de godt på vej mod millionerne.

Piraterne bliver mere og mere hürdhÌndede og løsesummerne stadig højere. I februar 2011 blev ogsü en dansk sejlerfamilie med tre børn kapret. Hvorfor gür det sü galt? Er piraterne lykkejÌgere, frihedskÌmpere eller organiserede kriminelle? Er de i ledtog med islamiske terrorgrupper? Hvor ender løsesummerne? Og hvorfor er det sü svÌrt at bekÌmpe piraterne og fü dem dømt?

Beskyttet af bevÌbnede livvagter har journalisterne Laura Marie Sørensen og Camilla Stampe mødt og interviewet piraterne, de prostituerede, khatsÌlgerne, bagmÌndene og piratenkerne i Somalia. De har vÌret pü piratjagt med det danske krigsskib Esbern Snare og fulgt de danske marinesoldater pü tÌt hold. De har mødt tidligere gidsler, politikere, forskere, skibsredere, militÌrfolk og mange andre for at trÌnge helt ind bag myterne om piraterne.