(0)

Uret i Bern

audiobook


Merete Pryds Helle er taget til Bern i Schweiz for med egne øjne at se byens berømte klokketürn. Det var nemlig her, at fysikeren Albert Einstein i begyndelsen af 1900-tallet udviklede sin relativitetsteori. Omgivet af sporvogne, cafeer og kolleger funderede Einstein over begrebet tid og formulerede sine tanker om, at tid og bevÌgelse hÌnger sammen.

VĂŚrt: Merete Pryds Helle

Musik: Frej Levin

Produceret af Diana Bach for Saga Talks

Den store ĂĽbning

'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.

Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang rÌkke anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne LaurbÌr og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en rÌkke nedslag i det 20. ürhundredes danmarkshistorie med afsÌt i hendes egen families historie.