(0)

Anna Rubina

E-book


Anna Rubina kan hele sin store families historie udenad. BĂ„de den i Ăžst og den i vest, og hun kan se ind i fremtiden. Det er det, hun gĂžr opmĂŠrksom pĂ„ lige fra fĂždslen. Hun fortĂŠller sin historie bĂ„de pĂ„ urdu og dansk, men ingen lytter. Ingen forstĂ„r. Hun beslutter, at hun mĂ„ gĂžre noget for at fĂ„ dem til at forstĂ„. En dag lĂŠrer Mohammad Rahim hende at sige billi. ”Det betyder kat,” siger han. Hun ved, at ordet ogsĂ„ har en anden mening. At det er navnet pĂ„ hendes elskede faster Billi. Hende der forsvandt. Hun sĂŠtter sig for at finde faster Billi. Da Mohammad Rahim beslutter, at de skal rejse til Pakistan, fĂ„r hun endelig chancen for at lede efter sin faster, og pludselig er Anna Rubina som forsvundet fra jordens overflade.

Uddrag af bogen:

Det stod mig klart, fra det Þje blik jeg trak min fÞrste luft i denne verden, at det var et bizart sted, jeg var kommet til. Ikke nok med, at jeg blev fÞdt ind i dette mÊrkelige sterile lys af en mor, der lÄ ganske ubekvemt med benene placeret i kolde stÄlbÞjler. Og ikke nok med, at jeg blev modtaget af alvorlige mennesker i hvidt, der ikke ville tillade min mor at tage sig af mig fra mine fÞrste sekunder, sÄdan som jeg vel kunne forvente. Der var en stor verden derude, uden for dette mÊrkelige fÞlelseskolde fÞdested, hvor mennesker bekÊmpede hinanden. Jeg vidste allerede en del om det. Jeg vidste, at nogle krige var afsluttede, men at nye var pÄ vej til at begynde. Jeg vidste, at disse krige ville fÄ alvorlige konsekvenser for os alle. Derfor prÞvede jeg af al min magt at advare alle dem, der kom i nÊrheden af mig, om det der var ved at ske.

Om forfatteren:

Bogen er den anden af to om Anna Rubina og hendes familie. Inspirationen til romanen har Gitte Paracha Thorhauge fÄet fra Êgteskabet med en pakistansk mand og mÞdet med hans store og spÊndende familie.