(0)

Atomisalaisuus

E-book


Pekka Lipponen on lÀhdössÀ New Yorkista Kapkaupunkiin öljy-yhtiön edustajana. Ennen lÀhtöÀÀn hÀn kuitenkin todistaa satamassa murhan, jonka uhri osoittautuu salaisen atomivoimalaitoksen työntekijÀksi. Tilanne kÀrjistyy entisestÀÀn, kun laivamatkalla EtelÀ-Afrikkaan yksi matkustajista katoaa jo ensimmÀisenÀ yönÀ. Pekka ja tÀmÀn uskollinen kumppani Kalle-Kustaa Korkki joutuvat pian mukaan epÀtavalliseen seikkailuun, joka ulottuu aina Afrikan savanneille asti.

Atomisalaisuus eli kolmannen asteen kovia naamoja (1958) on Outsiderin eli Aarne Haapakosken jÀnnitysromaani, jossa tutut Outsider-seikkailijat Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki joutuvat keskelle hyytÀvÀÀ rikosten vyyhtiÀ.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiĂ€, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympĂ€ri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllĂ€ttĂ€vissĂ€ paikoissa – edessĂ€ on kiperiĂ€ tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lĂ€htien.