(1)

Bellmans guitar

audiobook & e-book


BELLMANS GUITAR foregĂ„r i midten af 1950’erne og skildrer tre generationers hverdag i en arbejderfamilie i en forstad til KĂžbenhavn.

Moren Karin har svÊrt ved at fÄ plads til sit hemmelige erotiske liv. Drengen Jack fÄr med sin venlige karisma skabt gode relationer alle vegne, og pÄ kryds og tvÊrs af generationer. Hans storebror, Thorvald, begynder at udforske kÊrligheden, og ogsÄ han bliver hjulpet af Jack. Mormoren og morfaren, der bor i samme opgang, har en sorg at slÄs med, men lever en hverdag med tÊtte relationer til bÞrn og bÞrnebÞrn.

Ud af de humoristiske og varme historier bliver en alvorlig begivenhed i fortiden efterhÄnden afslÞret, og romanen bliver pÄ den mÄde en historie om, hvordan man tackler en stor sorg ved hjÊlp af kÊrlighed.

Pressen skriver:

»Med ”Bellmans guitar” skriver Thomsen sig op blandt de store, samtidige nordiske mestre, fra norske KjĂŠrstad til svenske Niemi og islandske Helgason. En skĂžn, skĂžn bog, som varmt kan anbefales.«

***** - Elle

»Det er et fint nuanceret billede af 50erne, bogen viser. StilfÊrdigt og stemningsfuldt, lunt og alvorligt dementerer den, at tiden var lutter fordom og bornerthed. Menneskene var dengang -som til alle tider -forskellige, mÄske endda endnu mere, end vi er i dag.«

***** - Midtjyllands Avis

»(
)en bevĂŠgende og vellykket roman (
)«

**** - Fyns Stiftstidende


Narrator: Tobias May Hertz
Duration: