(0)

Bristepunktet

E-book


Konsekvenser akkumulerer.

Du trÊffer et valg. Eller et fravalg. MÄske forholder du dig helt passiv. Betyder det noget i sidste ende? Er du summen af dine handlinger, eller er det hele meget stÞrre end dig? Og hvis det sidste er tilfÊldet, er der sÄ nogensinde nogen, der kan holdes ansvarlig for noget?

Henrik Munk ved det ikke. Han ville bare gerne starte den antikvitetshandel, han sÄ lÊnge har drÞmt om, og det kunne endelig lade sig gÞre, fordi han har arvet sin mosters gamle hus med alle klenodierne. Men nu prÞver politiet at rejse drabstiltale mod ham. MÄske er han endda skyldig i det. Han mener det ikke selv, men hans historie stemmer heller ikke overens med alle andres. Maskinpistolen og den famÞse familiefest har deres eget liv, alt efter hvem der forholder sig til dem. Henrik troede, han kendte sit liv. Han tog fejl. Katastrofalt.

Uddrag af bogen

”Nþdvérge, som De kaldte det, det straffes vel ikke?”

”Det er der sikkert nogen, der har fortalt Dem. Men sĂ„ enkelt er det ikke. FĂžrst og fremmest vil man vurdere faren, De befandt Dem i. Nogen vil sige, at De bare havde fĂ„et en omgang tĂŠsk. De var sikkert blevet bĂ„de gul og blĂ„ over hele kroppen, mĂ„ske havde De brĂŠkket noget – eller fĂ„et en hjernerystelse. De regnede med, at han ville slĂ„ Dem til invalid, mĂ„ske slĂ„ Dem ihjel. SĂ„ skal de magtmidler, der anvendtes, vurderes. Over for ham, der stod med en baseballkĂžlle, stod De med en maskinpistol. Et 9 mm fuldautomatisk vĂ„ben, Munk, som De havde et indgĂ„ende kendskab til. Det gik ikke af ved en fejl. Teknikerne udelukker en fejlfunktion. Sagde De under forhĂžrene, at De trykkede pĂ„ aftrĂŠkkeren?”

”Jeg sagde, at jeg drébte ham.”

Om forfatteren

Jon Havsteen Zimsen (1929-2015) var uddannet socialrÄdgiver, men brugte stÞrstedelen af sit arbejdsliv som personalechef i den private sektor. Han var en ivrig debattÞr og skrev passioneret om arbejdsmiljÞ. Hans skÞnlitterÊre oeuvre fokuserede pÄ den moderne mands psykologi og identitetsproblemer.