(123)

Elinan surma

audiobook & e-book


Keskiaikainen Elinan surma -balladi uutena tulkintana!

Laukon avainpiika Kirsti odottaa lemmittynsÀ kosintaa. Mutta Klaus Kurki tuokin kartanoonsa uuden nuorikon. Salliiko Kirsti unelmiensa sÀrkyvÀn?

LÀhtiessÀÀn miehelÀÀn Elina ei aavista, mikÀ hÀntÀ uudessa kodissa odottaa. Piika Kirsti ei ole valmis luopumaan rakkaudestaan, ei kartanoon eikÀ sen isÀntÀÀn. Naisten yhteiset lapsuusvuodet eivÀt paina mitÀÀn, kun vaakakupissa on turvattu tulevaisuus Laukon herran rinnalla. Kuinka pitkÀlle Kirsti on valmis menemÀÀn saavuttaakseen onnensa? Balladissa Elinan kohtalo on julma. Miten kÀy nyt? Kristiina Vuori kertoo oman tulkintansa yhdestÀ historian jÀnnittÀvimmistÀ ja koskettavimmista kolmiodraamoista.

Kristiina Vuori on historiallisen romaanin taitaja ja uudistaja, jonka sivuilla menneisyys herÀÀ eloon. Miljöö runsaine yksityiskohtineen on autenttinen, mutta todellisista henkilöistÀ kertoessaan hÀn ottaa tarinallisia taiteilijanvapauksia. NÀin on laita myös Elinan surmassa. Kansanballadin henkilöille ei ole varmaa vastinetta todellisuudessa, joten Vuoren nÀkemys Elinan kohtalosta on yhtÀ oikea kuin perinteinenkin.