(0)

En nat i maj

audiobook


KĂŠrlig og sjov hyldest til forfatterens mormor, en Rose med torne.

Roses historie er ogsÄ historien om forandringen fra bonde-Danmark til velfÊrds-Danmark gennem det 20.Ärhundrede.

Den kÞnne og kvikke Rose bliver fÞdt en majnat i 1910 pÄ en lille gÄrd ved NÊstved. Hendes mor er en satan, hendes far en tavs slider, og livet pÄ gÄrden er hÄrdt.

Rose kommer ud og tjene som 14-Ärig og opdager en verden fuld af venlighed og munterhed hos en familie, der forstÄr at nyde alle livets glÊder. Rose selv er en livsglad pige, og hendes gÄpÄmod og sans for humor redder hende gennem mange forhindringer undervejs.

Samlivet med hendes store kĂŠrlighed Gustav, snedker og socialdemokrat, bringer mange glĂŠder. Her er familiesammenhold, fester og kolonihaveliv, men ogsĂ„ sorger – af seks bĂžrn mister de tre.

OgsÄ Gustav dÞr for tidligt. Rose har svÊrt ved at vÊre alene og fÄr en kÊreste, Bengt, som flytter ind hos hende i en periode. Deres korte og kantede samliv er beskrevet sjovt og med bid, man sidder og smÄklukker, selvom det er lidt synd for den stakkels mand med hans pÞlsevogn, hans migrÊneanfald, frimÊrkesamling og mangel pÄ situationsfornemmelse.

Rose mister endnu en datter, men hun har et nÊrt forhold til sine bÞrnebÞrn. Hun opnÄr som godt 80-Ärig at besÞge barnebarnet Sidse et par gange i Frankrig, og hun slutter sit lange brogede liv en majnat pÄ et plejehjem.

Et almindeligt menneskes liv, som viser os at der ikke findes "almindelige" mennesker.

OM EN NAT I MAJ

En nat i maj er en ... levende bog med bÄde ugebladspatos, humor og dybde. - Politiken

Det er en velfortalt, levende og livsbekrĂŠftende historie, den vil gerne fortĂŠlle en masse historier samtidig, men det hĂžjner egentlig kun underholdningsvĂŠrdien. Beth HĂžst, lektĂžr.

Romanen er skrevet med kÊrlighed og indlevelse og humor, sproget er levende og lige pÄ, og man kommer til at holde meget af Rose med den skarpe tunge og det store hjerte. - Litteratursiden


Narrator: Liselotte Krogager
Duration: