(0)

Ene hvid gennem Liberias urskove

E-book


Da Olga Eggers som ene hvide kvinde i mellemkrigstiden begav sig ud pü en rejse gennem Liberias jungle, var hun en af de første, der oplevede det enestüende afrikanske land indefra. Efter den amerikanske borgerkrig havde amerikanerne sendt en masse frigivne slaver til landet for at give dem deres egen frie stat, men i stedet blev landet prÌget af voldsomme kampe mellem de indfødte og de udefrakommende.

Olga Eggers fortÌller om den liberiske gÌstfrihed, der er en dyd for befolkningen, om de farer, hun kom ud for, og de mennesker, hun mødte pü sin vej gennem det frie afrikanske land, der som et af de eneste pü hele kontinentet ikke var koloniseret af europÌerne.

Titlen er en genudgivelse af et tidligere vĂŚrk udgivet med datidens sprogbrug.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrÌdende socialdemokrat og kvindesagsforkÌmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigørelse og retten til prÌvention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.

I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevÌgelsen og døde samme ür i Vestre FÌngsel. Olga Eggers stür tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.