(0)

Et liv som kvindelig privatdetektiv

E-book


Danmarks første kvindelige privatdetektiv, Martha Nielsen, fortÌller om sit spÌndende arbejde i København i starten af det 20. ürhundrede.

Det var ofte hende, kvinderne opsøgte, nür de frygtede, at deres mÌnd var dem utro, og Martha Nielsen opdagede desvÌrre for det meste, at der var hold i mistanken. Blandt andet fandt hun ud af, at en gift mand havde ikke bare Ên men tre forskellige elskerinder. Da Martha fortalte hans hustru det, valgte den Ìldre dame at bede Martha hjÌlpe pigerne til et bedre liv, hvor de ikke var afhÌngige af hendes nedrige mand.

Det er blot en af mange interessante og usĂŚdvanlige historier, Martha Nielsen indvier os i, nĂĽr hun beretter om sine forskellige sager. Bogen giver et usĂŚdvanligt indblik i de skjulte sider af livet i starten af det 20. ĂĽrhundrede.

”Et liv som kvindelig privatdetektiv” udkom første gang i 1930.

Martha Nielsen blev født i 1864 og var den første kvindelige privatdetektiv i Danmark. Hun havde sit eget detektivbureau i København og hjalp büde politiet og private med en lang rÌkke sager. I 1930 udgav hun sine erindringer om livet som kvindelig privatdetektiv i en ellers mandsdomineret branche.