(0)

Gennem de fagre riger

E-book


"Det indre Tyskland har allerede nu i februar som med ét slag forandret sig, og forandringen er endda meget pÄfaldende. De tyske borgere er urolige, lette at ophidse, nÊsten forpinte, man har en fornemmelse, som om en eller anden usynlig hÄnd pinte og plagede dem pÄ et sted, hvor de ikke kunne komme til at slÄ igen eller jage bort. Gaderne i Berlin er meget tomme. LÞrdag aften mellem 10 og 11 talte jeg pÄ den ene side af Unter den Linden sÄ langt Þjet kunne rÊkke 4 mennesker."

Under fÞrste verdenskrig drager Johannes Poulsen ud i verden for at suge til sig af indtryk fra andre lande og andre befolkninger. FÞrste land, han nÄr til, er Tyskland. I februar 1915 er landet helt forandret i forhold til fÞr verdenskrigens udbrud i 1914. GÄpÄmodet, optimismen og Äbenhjertigheden, som han fÞr har oplevet i Tyskland, er aflÞst af en trykkende dommedagsstemning, som driver ham videre ud i verden, som han opdager er lige sÄ forandret som Tyskland.

"Gennem de fagre riger" er en spÊndende rejseskildring af turen gennem Europa, afrejsen fra den italienske havneby Genova, gennem Suezkanalen og Det RÞde Hav, gennem Egypten, Indien og lÊngere og lÊngere ÞstpÄ, til han til sidst nÄr hjem til Danmark igen. Bogen udkom fÞrste gang i 1916.

Johannes Poulsen (1881-1938) var en dansk skuespiller, sceneinstruktÞr og forfatter, der bÄde optrÄdte pÄ de skrÄ brÊdder og pÄ film. Som forfatter er han sÊrligt kendt for rejseskildringen "Gennem de fagre riger" fra 1916.