(0)

Heksen

E-book


Drengen Tobias bor pĂ„ landet med sin familie. Hans farmor, bedre kendt som Lussemor, er omrĂ„dets ‘kloge kone‘, og hun har salver og eliksirer mod de fleste sygdomme. Men kĂžbstĂŠdernes lĂŠger ser ikke med milde Ăžjne pĂ„ kvinder som Lussemor, der ved hjĂŠlp af naturens egne urter forsĂžger at helbrede smĂ„folkene pĂ„ landet.

Da skyerne begynder at trĂŠkke sig sammen om Lussemor, fĂ„r hun pludselig en idĂ© – Lille Torbias skal lĂŠse til lĂŠge, og med sig skal han have al hendes indsamlede viden.

"Heksen" er ikke blot en roman om den unge Tobias og hans barndom pÄ landet. Det er samtidig historien om Danmark i slutning af 1700-tallet efter stavnsbÄndets ophÊvelse og om almuens barske livsvilkÄr.

LÊs ogsÄ de selvstÊndige fortsÊttelser "Ramherred" og "Stiftelsen".

Henning Prins (f. 1939 – oprindeligt Henning Gry Hansen) er en dansk forfatter og venstreflĂžjsaktivist. Henning Prins gjorde sig fra 1960‘erne og frem gĂŠldende som en fremtrĂŠdende figur pĂ„ den danske venstreflĂžj. Han debuterede som skĂžnlitterĂŠr forfatter i 1989 med romanen "En skuffe fuld af penge". Forholdet mellem samfundet og individet, kollektivet og det enkelte menneske stĂ„r som centrale temaer i Henning Prins‘ forfatterskab – det vĂŠre sig inden for bĂ„de den skĂžn- og faglitterĂŠre genre.