(399)

Helsingin murhahistoria: 110 tarinaa henkirikoksista

audiobook & e-book


Helsingin murhahistoria esittelee yli sata henkirikosta 1800-luvulta tÀhÀn pÀivÀÀn.

Kirjassa kÀsitellÀÀn viime vuosikymmenten aikana kansaa kohahduttaneita murhatapauksia, kuten Steen Christensenin poliisimurhat Tehtaankadulla, Sanna SillanpÀÀn ampumaratasurmat Albertinkadulla ja veroprofessori Kari S. Tikan kuolema. Vanhemmista tapauksista lÀpi kÀydÀÀn muun muassa Inga MyllÀrin traaginen kohtalo, Ilpo Larhan suorittama palkkamurha ja Jammu Siltavuoren karmivat teot.

Mukaan mahtuu myös historiallisesti merkittÀviÀ ta- pauksia, kuten kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin, prokuraattori Eliel Soisalon-Soinisen ja sisÀministeri Heikki Ritavuoren salamurhat.

Helsingin historia on pullollaan myös selvittÀmÀttö- miÀ murhia. Kuka tappoi ja kÀtki Jussi Helasvuon vuodesohvaan? Kuka suoritti Punavuoren kaksoismurhan? Kuka tappoi Susanne Lindholmin kÀpylÀlÀisen talon kellariin? Kuka ampui kanadalaisen opiskelijan keskellÀ kaupunkia? NÀmÀ tapaukset saattavat jÀÀdÀ ikuisiksi mysteereiksi.

Tunnettujen murhien ohella kirjassa esitellÀÀn vÀ- hemmÀn huomiota saaneita ja unohduksiin painuneita tapauksia: Arabiassa ruumista kuljetettiin lastenvaunuissa, Aleksis Kiven kadulla surmansa sai vÀÀrÀ mies, naisen ruumista etsittiin Huopalahden kaatopaikalta, Lauttasaaressa työpaikan oven edestÀ löytyi vain pelkkÀ pÀÀ ja tunnettu nÀyttelijÀ surmasi vaimonsa palkintokirveellÀ.

Kirjassa esitellyt murhatapaukset on jÀrjestetty kau- punginosien mukaan. Lukija voi halutessaan tutustua autenttisiin henkirikospaikkoihin EtelÀ-HelsingissÀ kirjassa olevan kartan opastamana. Toki hurjan retken voi tehdÀ myös kotisohvalta kÀsin.


Narrator: Jari Nissinen
Duration: