(0)

Hvorfor er islam en trussel for Europa?

E-book


Bogen beskriver den historiske udvikling af religionerne her i Europa og til dels ogsÄ i NÊrorienten. Fra vikingernes forskellige guder til kristendommen og videre til de religioner, der eksisterer i dag. Det har vÊret en barsk udvikling i de seneste tusinde Är, og det har forÄrsaget umÄdelige lidelser for befolkningen i de forskellige lande. Men Europa er ogsÄ blevet udviklet til et samfund, som har adskilt kirken fra staten, sÄledes at vi har fÄet et demokrati uden alt for megen indblanding fra de forskellige religioner. Her kan man godt sige, at Danmark er et mÞnstereksempel. Men det er ikke sikkert, at den udvikling fortsÊtter.

Skriftet er lavet for at give lÊseren en baggrund for at forstÄ den udvikling, som er i gang. Indholdet er skrevet i et letforstÄeligt sprog og kan lÊses af alle. Meningen med bogen er at gÞre opmÊrksom pÄ, at det ikke er en selvfÞlge, at vores demokrati overlever de nÊste hundrede Är. Der er flere tunge skyer i horisonten.

Uddrag af bogen

Det, der er mĂ„let med denne lille ”grove” gennemgang af de forskellige religioner og de problemer, religionen har udlĂžst igennem tiderne, er at gĂžre opmĂŠrksom pĂ„, at de problemer, der er i verden, som skyldes forskellige religioner (og det er de fleste), ikke kan klares med, at ”vi taler sammen”. Det bunder meget dybere i den menneskelige opfattelse af sig selv og verden. Det er kulturer, der er skabt over mange, mange generationer, og det kan ikke klares sĂ„dan uden videre, som nogle verdensledere, politikere, kulturpersoner og andet godtfolk desvĂŠrre naivt tror, at blot vi snakker sammen, sĂ„ er kulturbarriererne til at overvinde.

SĂ„ nemt er det desvĂŠrre ikke.

Om forfatteren

Jens Koch er uddannet elektroingeniÞr. Han har arbejdet inden for IT, dels som tekniker og dels som underviser af fagfolk. Han har, siden skoletiden, vÊret meget interesseret i religionernes indflydelse pÄ os mennesker, og denne interesse er blevet styrket de seneste Är.