(8)

I mitt namn : en bok om att vara trans

E-book


Vill du boka Moa-Lina för ett författarbesök, klicka hÀr!

I mitt namn – En bok om trans bygger pĂ„ intervjuer med transpersoner – alltifrĂ„n ungdomar pĂ„ högstadiet och gymnasiet till förebilder som skĂ„despelerskan och Guldbaggevinnaren Saga Becker, estradpoeten Yolanda Bohm och skolchefen och f.d. rektorn Lina Axelsson Kihlblom, som kom ut som trans i Skavlan hösten 2015. Boken innehĂ„ller Ă€ven fakta om trans och tips till dig som Ă€r transperson.

Det Àr en bok för ungdomar som funderar över sin könsidentitet, men den riktar sig ocksÄ till dem som befinner sig runt en transperson, till exempel skolpersonal, vÀnner och familj.

Till den hÀr boken finns en lÀrarhandledning. Den laddar man utan kostnad ner hÀr.

Moa-Lina Croall (född 1982) Àr en svensk författare och musiker. Moa-Lina har skrivit flera böcker för barn och ungdomar och undervisar pÄ Biskops Arnös lÄtskrivarutbildning.

Den Àr skitbra!"

Sara Sagraeus, Folkbladet

"I mitt namn" upprör, eftersom det blir smÀrtsamt tydligt att transpersoner Àr utsatta och okunskapen kring frÄgorna Àr stor. Men boken Àr ocksÄ en kÀlla till glÀdje och framtidstro: Den finns och sprids och ger stöd, inspiration och insikter.

Karin Holm, Göteborgs Posten

”I mitt namn" Ă€r rakt av en sĂ„ himla bra och fullspĂ€ckad och kĂ€nslosam och pedagogisk genomgĂ„ng av begreppet trans. Den passar för alla som kanske Ă€r mitt inne i den processen sjĂ€lv, eller som möter mĂ€nniskor som Ă€r det. Familjer, skolan, vĂ„rden, samhĂ€llet. LĂ€s! Nu!

Bokhora

Boken introducerar trans som begrepp och förklarar vad det innebÀr pÄ ett lÀttförstÄeligt och tydligt sÀtt. Det kanske viktigaste i boken Àr ÀndÄ alla de berÀttelser dÀr (frÀmst unga) transpersoner sjÀlva fÄr komma till tals och berÀtta om sina egna erfarenheter och tankar. LÀs den.

Mikaela,