(104)

Irtiotto : Tarina toisesta mahdollisuudesta

audiobook & e-book


"On menossa varmaankin viides palaveri viikkoon, jossa samannÀköinen mies vetÀÀ samankuuloista esitystÀ. Olen lopen kyllÀstynyt nÀihin kaikkiin turhanpÀivÀisiin palavereihin, joissa yksinkertaisista asioista tehdÀÀn mahdollisimman monimutkaisia pitkÀpiimÀisillÀ PowerPoint-esityksillÀ. Ei kai se nÀiden ihmisten vika ole, ettÀ he luulevat olevansa modernin työn sankareita vapaassa markkinataloudessa, vaikka oikeasti he istuvat omaa elinkautistaan työelÀmÀn avovankilassa nimeltÀ keskijohto.

Ei, en kestĂ€ enÀÀ. Minun on pakko pÀÀstĂ€ ulos ja Ă€kkiĂ€.”

Keski-ikÀinen mies haluaa jÀttÀÀ pönöttÀvÀn johtajan elÀmÀnsÀ ja toteuttaa lapsuuden haaveensa. PÀhkÀhullu juoksutavoite johdattaa lopulta johonkin aivan muuhun syvemmin merkitykselliseen.

Kirja paljastaa huumorin ja itseironian keinoin nykyisen hedonistisen ja suorituskeskeisen elÀmÀn jÀrjettömiÀ piirteitÀ. ElÀmme materialismin kyllÀstÀmÀssÀ nÀennÀisen vapaassa maailmassa, jossa ihmiset jumittuvat kiireeseen ja uuvuttavat itsensÀ kaavoihin kangistuneilla elÀmÀntavoillaan. Moni miettii, tÀssÀkö tÀmÀ oli. Onko jo liian myöhÀistÀ muuttua, vai voisiko sittenkin elÀÀ jotenkin toisin?

Teos antaa motivaatiota kaikille oman elÀmÀnsÀ irtiotosta haaveileville, on tavoitteena sitten muutos uralla, jaksamisessa, ihmissuhteissa tai jossain muussa. Koskaan ei ole liian myöhÀistÀ toiseen mahdollisuuteen!

Petteri Kilpinen on utelias uuden tiedon metsÀstÀjÀ, joka haluaa herÀttÀÀ ihmiset nÀkemÀÀn nykyisen työelÀmÀn uuvuttavat riskit. HÀn on itse kÀynyt lÀpi muutoksia niin työelÀmÀn oravanpyörÀssÀ kuin yksityiselÀmÀn haasteissa ja kannustaa myös muita muutokseen - vaikka irtiotto ei ole helppoa. Kilpinen työskentelee LÀÀkÀrikeskus Aavan Virta-yksikössÀ johtajana ja valmentajana. HÀn kokee suurta vapautta saadessaan vihdoin tehdÀ niitÀ asioita, jotka ovat hÀnelle itselleen kaikkein tÀrkeimpiÀ.


Narrator: Jussi Puhakka

Duration: