(43)

Jag stannar till slutet

audiobook & e-book


Hösten 2015 kom över 20 000 unga afghaner till Sverige. 2017 var Äret dÄ mÄnga av dem fick besked om att de inte fick stanna i landet. DÄ var Fatemeh Khavari 17 Är och hon blev ledare för tusentals ungdomar. De startade organisationen Ung i Sverige för att stoppa utvisningarna till Afghanistan.

Fatemeh Khavari tillhör de mest utsatta i vÀrlden. Hon Àr tjej. Hon Àr frÄn Afghanistan. Hon Àr född pÄ flykt. Hon Àr muslim. Hon bÀr hijab. Hon Àr hazar. Men hon vÀgrar lÄta det hindra henne.

Det hÀr Àr en berÀttelse om vad ett liv pÄ flykt gör med en mÀnniska. Om att bygga en folkrörelse av samhÀllets mest utsatta. Om kamp och organisering för att Àntligen fÄ stanna upp nÄgonstans och börja leva, inte bara överleva.

Fatemeh Khavari berÀttar sjÀlv om kampen, frÄn de första ensamma dagarna pÄ Mynttorget i slutet av sommaren 2017, fram till det egna 18-Ärsfirandet i ett Sverige som kallar hem sin ambassadspersonal frÄn Afghanistan samtidigt som utvisningarna fortsÀtter.

Vi fÄr ocksÄ följa Fatemeh Khavaris eget liv och de avgörande hÀndelser som format henne till den orÀdda 18-Äring hon Àr idag.


Narrator: Fatemeh Khavari
Duration: