(0)

Keskusteluja taloudesta

E-book


Kaksi aikamme mielenkiintoisinta yhteiskunnallista ajattelijaa katsovat talouden perimmÀisten kysymysten taakse, talouskeskustelussa vaikuttaviin ennakko-oletuksiin, virhepÀÀtelmiin ja myytteihin.

MistÀ me oikeastaan puhumme, kun me puhumme taloudesta? Miksi talouspolitiikassa on niin vaikea löytÀÀ yhteisiÀ keinoja, silloinkin kuin pÀÀmÀÀrÀ vaikuttaisi olevan yhteinen? Ja miksi talous on ylipÀÀnsÀ saanut niin mÀÀrÀÀvÀn roolin 2000-luvun yhteiskunnallisen keskustelussa?

Keskusteluja taloudesta on oikeisto-vasemmisto -jaottelun ylittÀvÀ, ajatuksia herÀttÀvÀ teos, joka pakottaa lukijan uudelleenarvioimaan omia kÀsityksiÀÀn taloudesta, sen keinoista ja pÀÀmÀÀristÀ. Tietokirjailija, filosofi Tommi Uschanov (s. 1975) on julkaissut aiemmin neljÀ kirjaa: MikÀ vasemmistoa vaivaa?, Suuri kaalihuijaus, Miksi Suomi on Suomi sekÀ kulttuuripessimismiÀ kÀsittelevÀn HÀtÀ on tarpeen. HÀnen vuonna 2015 nettilehti Long Playssa julkaisemaansa essee MinÀ ja Juhana Vartiainen herÀtti paljon keskustelua niin oikealla kuin vasemmalla.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartianen (s. 1958) on sukupolvensa tunnetuimpia taloustieteilijöitÀ. HÀn on viimeksi työskennellyt Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana ja sitÀ ennen Ruotsin kansallisen taloustutkimuskeskuksen tutkimusosaston johtajana. Vartiainen oli SDP:n pitkÀaikainen jÀsen vuoteen 2015 saakka.