(2)

Kontinentalbanan

E-book


I Beirut hoppas Nicolas hitta sanningen om sin familj, den som hans mamma Nadia undanhÄllit. Han möter Pierre, mannen som var med nÀr de flydde till Sverige. Han som nÀstan var som en morbror till Nicolas. Under ett par intensiva dagar turas de om att försöka minnas. Men minnet Àr bedrÀgligt. Det som Nicolas hoppas ska vara nyckeln till det förflutna öppnar upp nya lÄsta rum.

Vem Àr egentligen Pierre? Varför lÀmnade han Malmö? Varför duckar han för Nicolas frÄgor? Och varför vill Nicolas inte höra vad Pierre har att berÀtta?

I Beirut försöker Nicolas förstÄ dels hur han har blivit den han Àr, dels vad Pierre, Nadia och den pappa han aldrig trÀffat har betytt. Mötet med Pierre vÀcker ocksÄ ovÀntade minnen till liv. Nicolas kastas tillbaka till barndomen, till Kontinentalbanan, jÀrnvÀgsspÄren som leder frÄn Malmö ut i vÀrlden. Platsen dÀr hans barndomsvÀnner för sista gÄngen skingrades.

Med stor nÀrvaro och övertygande komplexitet skildrar Raja Bahari i Kontinentalbanan hur svÄrt det kan vara att försöka förstÄ sig sjÀlv, sin bakgrund, identitet, och att skillnaden mellan sanning och lögn kan vara knivskarp och helt osynlig pÄ en och samma gÄng.