(22)

Kruunun kirous

E-book


”HENKEÄSALPAAVA” – The Guardian

Kruunun kirous on syventÀvÀ lisÀosa Victoria Aveyardin Hopea-fantasiasarjaan. Kahden naisen tarinat valottavat Nortan veristÀ menneisyyttÀ ja sarjan huikeiden hahmojen taustoja. Kirjassa on myös Victoria Aveyardin haastattelu, jossa YA-fantasian supernainen kertoo, mikÀ hÀntÀ inspiroi ja miten sarjan hahmot ja juoni syntyvÀt.

Kuningattaren laulu kertoo, mitĂ€ tapahtui kuningatar Corianelle, prinssi Calin Ă€idille, jonka paikan ilkeĂ€ kuningatar Elara myöhemmin otti. TerĂ€ksiset arvet paljastaa, miten Purppurakaartin sisukas kapteeni Diana Farley tapasi Barrow’n sisarukset ja mitĂ€ Punaisten vastarintaliikkeessĂ€ tapahtui ennen ensimmĂ€istĂ€ Punaisten vallankumousta.

Victoria Aveyard alkoi kirjoittaa nuorten fantasiasarjaa valmistuttuaan elokuvakÀsikirjoittajaksi. Punaisesta kuningattaresta tuli vÀlittömÀsti suurmenestys Yhdysvalloissa. Toimintaa ja pippurisia naissankareita arvostava Aveyard on luvannut aina tehdÀ parhaansa, ettei lukijalla koskaan olisi tylsÀÀ hÀnen kirjojensa parissa. Huippusuositun Hopea-sarjan neljÀs ja viimeinen osa, Sodan myrsky julkaistaan suomeksi syksyllÀ 2018.