(0)

Mohamed 2.0: Orosmanifestet

E-book


Vad sysslar muslimer med pÄ nÀtet? Planerar sjÀlvmordsbombningar och klagar över arroganta kvinnor som krÀver röstrÀtt? Inte alls.

Egyptiern Mohamed El-Fatatry som vÀxte upp i Förenade Arabemiraten och kom till Finland för att studera teknologi visste bÀttre. Han insÄg att de flesta unga muslimer Àr som vem som helst i vÀstvÀrlden. För att visa att han hade rÀtt grundade han som 21-Äring sajten Muxlim som skulle bli det största muslimska livsstilsnÀtverket i vÀrlden.

Mohamed Àr den karismatiska visionÀren som ville bygga en bro mellan den metaforiska muslimska ön och det vÀsterlÀndska fastlandet. SÄvÀl inhemska som internationella medier rapporterade entusiastiskt om hans verksamhet. FinlÀndska politiker höjde honom till skyarna. Men han sÄg ocksÄ pÄ en annan verklighet dÀr han fick kÀmpa för sina idéer, dÀr han stötte pÄ motstÄnd och frÀmlingsfientlighet. Investerare satte kÀppar i hjulen och businesskumpaner vÀnde honom ryggen. I recessionens skugga grubblade han ibland pÄ hur han skulle kunna betala sina anstÀllda och i turbulensen kring Muxlim gick hans Àktenskap i kras.

Nu Àr Muxlim ett avslutat kapitel för Mohameds del. Men han kÀnner inte för att slÄ sig till ro och infoga sig i det finlÀndska ekonomiska och sociala systemet. I stÀllet vill han skapa oro. Mohamed 2.0: Orosmanifestet Àr hans berÀttelse om vad som hÀnde bakom kulisserna till Muxlim. Inc och vilka hans planer för framtiden Àr. Boken Àr översatt frÄn engelska av Stefan Backholm.