(0)

O.T.

audiobook


Otto bliver født i Odense Tugthus og vokser op hos sin strenge bedstefar i Jylland. Da bedstefaren dør, bliver Otto helt alene i den fremmede verden, der har svÌrt ved at overse hans brogede fortid. Hans liv Ìndrer sig imidlertid, da han tager til København for at blive student og møder baron Vilhelm, der er af det bedre fynske borgerskab. De to vidt forskellige drenge indleder et smukt og nÌrt venskab, og Vilhelm prÌsenterer Otto for sin hjertevarme familie, der tager godt imod ham. Men Otto har en hemmelighed. BrÌndemÌrket pü hans skulder afslører hans herkomst, og overalt forfølges han af den nedrige Heinrich, der kender sandheden om Otto.

"O.T." er bĂĽde en spĂŚndende psykologisk skildring af et ungt menneske og et billede pĂĽ 1800-tallets Danmark pĂĽ godt og ondt.

Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmÌrkede sig inden for büde poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til Ìre for ham.


Narrator: Troels Møller
Duration: