(0)

Palkka-armeija Wagnerin imperiumi

audiobook & e-book


PrigoĆŸinin salaiset operaatiot ja globaali uhka.

SyvĂ€sukellus palkka-armeija Wagnerin ja sen johtajan tarinaan aina Jevgeni PrigoĆŸinin spekulaatioita herĂ€ttĂ€neeseen kuolemaan asti. Kirja tarjoaa harvinaisen tilaisuuden ymmĂ€rtÀÀ Wagnerin syntyhistoriaa, ideologiaa, toimintatapoja ja vaikutusta.

KansainvĂ€linen toimittajien, kyberturvallisuusanalyytikoiden, lakimiesten ja tutkijoiden All Eyes on Wagner -ryhmĂ€ on seurannut PrigoĆŸinia ja hĂ€nen miehiÀÀn ympĂ€ri maailmaa. He ovat analysoineet Wagnerin toimintaa muun muassa Afrikassa, LĂ€hi-idĂ€ssĂ€, Ukrainassa ja EtelĂ€-Amerikassa aina palkka-armeijan perustamisesta nykypĂ€ivÀÀn asti.

Kirja kertoo, miten Wagner sai alkunsa, miten miljardiomaisuus on karttunut ja miten laajaa liiketoimintaa PrigoĆŸin on pyörittĂ€nyt. Kirjasta selviÀÀ myös, miten raakaa ja hĂ€ikĂ€ilemĂ€töntĂ€ toiminta on ollut erityisesti Afrikassa. Mutta yhtĂ€ lailla kĂ€y selvĂ€ksi, ettĂ€ Wagner on koko ajan ollut VenĂ€jĂ€n ja Putinin asialla.

Tuloksena on ainutlaatuisen tarkka kertomus VenĂ€jĂ€n vaikutusvallan laajentumisesta. Teos paljastaa vastaansanomattomasti Wagnerin ja Jevgeni PrigoĆŸinin toimintaperiaatteet sekĂ€ suhteen VenĂ€jĂ€n valtioon ja erityisesti Vladimir Putiniin.

Wagner on yhÀ suuri uhka maailman vakaudelle. Esipuheen on kirjoittanut Toimittajat ilman rajoja -jÀrjestön puheenjohtaja Pierre Haski.

Lou Osborn on freelance-tutkija brittilÀisessÀ kansalaisjÀrjestökeskuksessa.

Dimitri Zufferey on tutkiva toimittaja sveitsilÀisessÀ Temps présent -lehdessÀ.

Molemmat ovat jÀseniÀ All Eyes on Wagner -kollektiivissa, joka koostuu toimittajista, kyberturvallisuusanalyytikoista, lakimiehistÀ ja tutkijoista.


Narrator: Raiko HĂ€yrinen
Duration: