(14)

Picknick vid St Paul's

audiobook


Maeve Binchy var en enastÄende produktiv författare, som nÀr hon inte skrev pÄ nÄgon roman, pjÀs eller artikel gÀrna lÀmnade ett bidrag till en tidning eller tidskrift i form av en nyskriven novell. Obotligt intresserad av den mÀnskliga naturen utnyttjade hon alla tillfÀllen till att iaktta dess skiftningar. Ingenstans saknas det spÀnning, ingen Àr trÄkig, har hon sagt.

I detta urval om fyrtiotalet noveller fÄr vi bl.a. stifta bekantskap med Georgia Hall, kvinnan som har allt, framgÄng, utseende och berömmelse, men som blivit en karikatyr pÄ sig sjÀlv. Och Eileen som flyttar till Glasgow för att komma bort frÄn alla hopplösa karlar. Vi fÄr möta Deirdre, som till varje pris försöker förmÄ sin vÀninna Maggie att avstÄ frÄn giftermÄlet med en i hennes ögon olÀmplig man. Och sÄ har vi Audrey, katten som minsann vet hur hon ska gÄ till vÀga för att hitta ett nytt hem nÀr hennes Àgare dör.

Alla framstÄr de som mÀnniskor av kött och blod med sina fel och brister och vi lÀsare ler igenkÀnnande Ät deras beteenden.


Narrator: Irene Lindh
Duration: