(0)

Projekt X

E-book


Den tredje fristÄende delen i den nervkittlande serien om kriminalkommissarie Johan Fransson och hans kollegor vid VÀxjöpolisen.

I nÀrheten av det bildsköna naturreservatet Tinnerö, strax utanför Linköping, hittas en kvinnokropp av en förbipasserande hundÀgare. TvÄ veckor tidigare hade den unga kvinnan anmÀlts spÄrlöst förvunnen.

För att gĂ„ till botten med decennier av ouppklarade försvinnanden – 29 fall av försvunna kvinnor dĂ€r brott misstĂ€nkts – tillsĂ€tter polisen en Cold Case-grupp, kallad Projekt X. Under ledning av VĂ€xjöpolisens Sofija Estvanic hoppas de kunna ge offren upprĂ€ttelse och deras nĂ€ra och kĂ€ra nĂ„got slags avslut. Gruppens första uppdrag blir att utreda tvĂ„ mystiska försvinnanden frĂ„n den lilla tĂ€torten Slöinge i Halland.

Kriminalkommissarie Johan Fransson och hans kollega Sandra Faréus kallas in för att bistÄ med sin expertis i arbetet. Snart finner de samband mellan fallet av den mördade kvinnan i Tinnerö och försvinnandena i Slöinge. Fynden de gör försÀtter gruppen i direkt livsfara och utredningen intensifieras i den riskfyllda jakten pÄ mördaren.

Kommer Johan Fransson och Projekt X kunna ge offren upprÀttelse och hur lÄngt Àr de villiga att gÄ för att fÄnga mördaren?