(0)

Rikosasianajaja: Kaarle Gummerus

audiobook & e-book


Syytön kunnes toisin todistetaan.

Poikkeuksellinen kurkistus nykypĂ€ivĂ€n rikoksiin ja niiden oikeudenkĂ€ynteihin. Puolustusasianajaja Kaarle Gummeruksen kaunistelematon elĂ€mĂ€kerta vie lukijan harvinaisella tavalla keskelle esitutkintoja ja kuulusteluja – oikeussalien joskus tunteikastakin draamaa unohtamatta.

Kaarle Gummerus on kokenut puolustusasianajaja, jonka asiakkaina on ollut salakuljettajia, tappajia, rattijuoppoja, raiskaajia, terrorismista tuomittuja ja sotarikoksista epÀiltyjÀ sekÀ vÀhÀpÀtöisten rikosten tekijöitÀ. Juttujen mukana tutuiksi ovat tulleet mielentilatutkimukset, konetuliaseet ja panssaroidut autot. Ihan tavallisena asianajajana itseÀÀn pitÀvÀn Gummeruksen kintereillÀ ovat seuranneet jymyotsikoita metsÀstÀvÀt toimittajat, sillÀ Gummeruksen oikeudenkÀynnit ovat usein olleet yhteiskunnallisesti merkittÀviÀ ja yleisöÀ kiinnostavia.

Gummeruksen kaltaiset ammattilaiset ovat tÀrkeÀ osa oikeusjÀrjestelmÀÀ. He varmistavat, ettÀ oikeus toteutuu ja ettÀ kÀrÀjillÀ kÀÀnnetÀÀn jokainen kivi. KansainvÀliset rikostapaukset ovat vieneet Gummeruksen muun muassa Irakiin ja Liberiaan.

Rikoksen taustalta löytyy aina myös tarina ja suuria murheita, joita asianajaja joutuu lĂ€hietĂ€isyydeltĂ€ seuraamaan. Rikos koskettaa uhria ja tĂ€mĂ€n lĂ€heisiĂ€, mutta myös tekijÀÀ ja hĂ€nen omaisiaan. Joskus liikuttuu myös kaiken nĂ€hnyt asianajaja. ”Koskaan en ole kuitenkaan pelĂ€nnyt”, Gummerus sanoo.

Veli-Pekka Lehtonen on Helsingin Sanomien toimittaja ja kirjailija, jonka aiempaa tuotantoa ovat suositut elÀmÀkerrat liikemies Markus SelinistÀ ja elokuvaohjaaja Renny Harlinista.

Kaarle Gummerus on toiminut asianajajana 1990-luvulta alkaen. Asianajotoimisto Gummeruksen perusti Tampereelle hÀnen isoisÀnsÀ.