(1)

Selon

E-book


I dansk fantasy er det ofte sÄdan, at de gode er de gode, de onde er de onde, og sÄ behÞver man jo ikke tÊnke ret meget mere over det, for det hele skal nok gÄ i sidste ende. Den tendens vil Steffen Phillip gÞre op med.

I fÞrste bind af hans middelaldersaga mÞder vi Selon Duradal; et produkt af en svunden tid. Bogstaveligt talt. Selon var druide i det sydlige Europa i Ärene fÞr Kristus, men efter hans brutale dÞd, fandt hans sjÊl ikke hvile. Nu florerer den mÞrke middelalder, og Selon er tilbage. Det er en hÄrd tid, prÊget af skrÄsikker havesyge og religiÞs fanatisme, og Selons beskedne Þnske om at vÊre herre over sin egen skÊbne, provokerer magthaverne. Og pludselig er han fokuspunktet for en hÊsblÊsende og blodtilsÞlet klapjagt, der kun kan ende i tab og smerte.

Steffen Phillip skaber en trovÊrdig verden, hvor drager, nisser og rare gamle troldmÊnd glimrer ved deres fravÊr. Tiden var beskidt og hÄrd, og kÊrlighed var en luksusvare, som kun alt for mange ville nyde at tage fra dig. Det er fantasy i den udenlandske grimdark-tradition, og det har lÊnge vÊret en mangelvare her i landet.

Uddrag af bogen:

De var nu seks tilbage, og Selon kunne se, de begyndte at tÞve. Havde ikke pÄ nogen mÄde forestillet sig, at de pÄ sÄ kort tid kunne blive halveret.

En af dem havde mod til at sidde af hesten; han ville kĂŠmpe med svĂŠrdet mod Selon. Han kom ikke langt. Mens han sad af, lod han hĂ„ndfladen glide ned langs siden pĂ„ hesten – og skreg i smerte. En af Selons knive havde gennemboret hans hĂ„nd og formeligt naglet ham til hesten.

Hesten gik i panik, da den mĂŠrkede smerten i siden. Det resulterede i, at den flygtede med sin rytter slĂŠbende efter sig.

SĂ„ var de kun fem tilbage.

Om forfatteren:

Steffen Phillip er fÞdt i Holstebro i 1958 og i dag ogsÄ bosiddende i byen.

Selon er hans fĂžrste bog, men absolut ikke den sidste.