(29)

Sentimental Journey II

audiobook


Ett hundraĂ„rigt hemlighetsmakeri fĂ„r en pĂ„ve att ta det högst ovanliga beslutet att abdikera. Han kallar till sig Monsieur Auberge, chef för AESIPE - Agence EuropĂ©enne de Suivi et d’Identification des PhĂ©nomĂšnes Extraordinaires,- den hemliga EU-enheten för spĂ„rning och identifiering av extraordinĂ€ra fenomen. Vad har den katolska kyrkans pensionerade överhuvud gemensamt med Europas frĂ€mste expert pĂ„ det som i vardagligt tal kallas UFO?

Samtidigt upptÀcker en religiös före detta jÀrnhandlare och kommunpolitiker i den lilla gudsförgÀtna kommunen i nordöstra hörnet av SkÄne nÄgot verkligt uppseendevÀckande i utredningen kring terrorattentatet i Citytunneln i Malmö. NÄgot som alla andra tycks ha missat. Han bestÀmmer sig för att Äka till avgudabildernas Siam för att konfrontera den förhatlige kÀttaren som han hÄller ansvarig för det vÀrsta brottet av alla. Men han Àr inte ensam i sitt hat. Fler intressenter dyker upp.

MÄltavlan för hatet sitter samtidigt, helt omedveten om hoten mot hans liv, i husarrest i Phuket tillsammans med sitt femÄriga barnbarn, efter en masskjutning ombord pÄ en dykbÄt. Inom kort ska han pÄbörja en resa som vÀnder upp och ner pÄ allt han kÀnner till om livet, döden och allt dÀremellan. Ingenting visar sig vara som det ser ut att vara.

”Sentimental Journey - med döden som följeslagare” publicerades första gĂ„ngen 2016. PĂ„ lĂ€sarnas begĂ€ran skrevs sedan fortsĂ€ttningen pĂ„ storyn, ”Sentimental Journey II - med livet som följeslagare”, vilken gavs ut 2023. Samtidigt Ă„terutgavs den första delen, med den nya titeln ”Sentimental Journey I - med döden som följeslagare”.

Kaj Åkesson, Ă€r entreprenör och konsult inom brand och sĂ€kerhet, verksam sedan mĂ„nga Ă„r i ett antal av Sveriges absolut största byggprojekt. Kaj Åkesson debuterade som författare med ”Sentimental Journey I - med döden som följeslagare”.


Narrator: Reuben Sallmander
Duration: